Klaipėdiečiai vengia rinkliavos už gyvūnus

Klaipėdos savivaldybės administracija pastebėjo, kad šiais metais sumažėjo rinkliavos už klaipėdiečių laikomus gyvūnus surinkimas. Šiemet gauta 3 tūkst. litų mažiau nei pernai.

Spėjama, jog vengimas mokėti mokesčius yra tam tikra daugiabučių gyventojų protesto forma. Butuose gyvenančius klaipėdiečius piktina, jų nuomone, neteisybė, kad jie už savo augintinius pinigines turi atverti kas mėnesį, o privačių namų savininkams už jų laikomas kates ir šunis užtenka sumokėti tik vienkartinį mokestį.

Prieš dvejus metus už gyvūnų laikymą mieste klaipėdiečiai atseikėjo 7,5 tūkst. litų, pernai – daugiau nei 11 tūkst. litų. O šiemet per beveik 10 mėnesių surinkta 8,5 tūkst. litų.

Pernai mieste buvo užregistruotas 71 šuo, užpernai – tik 29, o šiais metais – 50. Nuo 2002 m. mieste iš viso yra užregistruota 4 545 šunys ir 841 katė. Iš viso užregistruotų gyvūnų 5 386.

Teigiama, kad tokiam miestui, kaip Klaipėda, šis skaičius yra labai nedidelis. Uostamiesčio savivaldybės atstovai neabejoja, kad užfiksuoti duomenys neatspindi realybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a jo

a jo portretas
uz nusiperdima galit dar ivest mokescius!

a jo

a jo portretas
uz nusiperdima galit dar ivest mokescius!

Špijonas

Špijonas portretas
Daugiabučiuose šunis, kates nelegaliai laikote, be kaimynų sutikimo, vat ir mokėkit.....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių