Klaipėdiečiams – brangesnis vanduo

Nuo šiandien Klaipėdoje įsigalioja nauja geriamojo vandens kaina, kuri yra maždaug 10 proc. didesnė nei buvusi. Tačiau gyventojus netrukus pasieksiančiose sąskaitose suvartoto vandens kaina bus apskaičiuota pagal senuosius tarifus.

Nuo šiandien Klaipėdoje įsigalioja nauja geriamojo vandens kaina, kuri yra maždaug 10 proc. didesnė nei buvusi. Tačiau gyventojus netrukus pasieksiančiose sąskaitose suvartoto vandens kaina bus apskaičiuota pagal senuosius tarifus.

„Mes gyvename tarsi ne į priekį, o atgal. Kadangi rugpjūtį gyventojus pasieks sąskaitos už vandenį, kurį jie suvartojo liepą, tai už jį ir reikės mokėti senomis kainomis, nes nauja įsigalioja nuo rugpjūčio 1-osios. Sąskaitose už šį mėnesį, kurios gyventojus pasieks rugsėjį, vandens kubinio metro kaina jau bus didesnė“, – aiškino bendrovės „Klaipėdos vanduo“ Pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandras.

Dėl šios priežasties, jo nuomone, gyventojai ir nepiktnaudžiauja į sąskaitas įrašyti, jog suvartojo daugiau kubinių metrų vandens nei iš tikrųjų, nes taip gudrauti tiesiog neapsimoka.

„Be to, tas kainų šuolis nėra toks didelis, kaip, pavyzdžiui, būna elektros. Todėl piktnaudžiavimo atvejų, kai skaitiklių rodmenys iškreipiami, pasitaiko labai mažai arba nepasitaiko. Mes, prieš pasikeičiant kainai ar iškart jai pasikeitus, net nesuintensyviname skaitiklių gyventojų butuose patikros, dirbame įprastu ritmu“, – aiškino D.Aleksandrovas.

Naujus geriamojo vandens ir nuotekų įkainius miesto taryba patvirtino gegužės pabaigoje, nes į politikus kreipėsi bendrovė „Klaipėdos vanduo“, kurios valdytoja yra uostamiesčio savivaldybė.

Įmonė vandens kainas perskaičiavo, mat baigėsi dabartinių galiojimo laikas. Kainos įsigaliojo nuo 2008 metų rugsėjo 1 dienos ir jos buvo patvirtintos penkeriems metams.

Vandens kaina didėja, nes esą išaugo jo paruošimo savikaina. Be to, įtakos kainos augimui turi ir bendrovės „Klaipėdos vanduo“ įgyvendinami investiciniai projektai: vandens, tiekiamo iš I vandenvietės, kokybės gerinimas ir dumblo džiovinimas.

Naujos vandens kainos galios iki 2016 metų.

Kainų pokyčiai (Lt už kub. m)
Sena kaina Įsigaliojusi kaina
Geriamasis vanduo 1,65 2,18
Nuotekų tvarkymas 2,34 2,21
Bendra kaina 3,99 4,39
Pardavimo kaina 3,92 4,02
*Pastaba: kainos nurodytos be pridėtinės vertės mokesčio ir jos galioja butuose, kuriuose įrengti apskaitos prietaisai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prakeikti parazitai

Prakeikti parazitai portretas
Kiek ką berinktum -sulenda vieni aferistai.

to motas

to motas portretas
Born stupid, stupid, and die.

AK

AK portretas
Na, 10 proc. nėra vandens pabrangimas, šis gerokai didesnis. Kartu su nuotekomis - kitas reikalas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių