Klaipėdiečiams – dar daugiau nemokamų mankštų gryname ore

  • Teksto dydis:

Įsibėgėjant vasarai uostamiesčio gyventojus  ir miesto svečius aktyviai praleisti laiką jau tradiciškai kviečia specialus nemokamų veiklų kalendorius „Ir kūnui, ir sielai“. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras visą liepą kviečia ne tik lepintis saulės voniomis paplūdimiuose, bet ir  ypač ragina jungtis prie bendruomenėms skirtų mankštų, muzikos terapijos užsiėmimų Smiltynėje ir kuo daugiau laiko praleisti gamtoje pasirenkant tinkamiausią užsiėmimą.

Antrąjį vasaros mėnesį klaipėdiečiai kviečiami pasikrauti energijos mankštinantis gryname ore pirmadienio ir ketvirtadienio vakarais vykstančiose bendruomenės mankštose. Nemokami užsiėmimai vyks Sendvario progimnazijos stadione, o lietui lyjant – sporto salėje. Taip pat išbandyti intervalines treniruotes kviečia „MyHero!“ kolektyvas. Užsiėmimai vyks pirmadieniais ir ketvirtadieniais Danės parke, prie vaikų žaidimų aikštelės. Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras antradieniais kviečia į rytinę mankštą su elastinėmis juostomis, kurios vyks Klaipėdos universiteto botanikos sode. Žydinti gamta ir nesudėtingi pratimai suteiks energijos visai dienai. Neturintiems laiko mankštintis darbo dienomis yra puiki galimybė aktyviai praleisti laiką arba atsipalaiduoti šeštadieniais ir sekmadieniais Girulių paplūdimyje vykstančiose Rytų sveikatingumo mankštose ar meditacijose.

Liepos mėnesį jaunieji klaipėdiečiai kviečiami aktyviai praleisti laisvalaikį – dalyvauti Klaipėdos suaugusiųjų gimnazijos futbolo aikštyne vykstančiose mankštose. O mažųjų laukia smagūs ir turiningi „Zumba kids“ užsiėmimai, kurie vyks Bendruomenės namuose.

Dar viena gera naujiena muzikos terapijos mėgėjams. Šią  vasarą vėl sugrįžta „Afro būgnų rato“ vakarai bei harmonizuojančios muzikos seansai „Garsų kalba“, kurie vyks Smiltynės dauboje. Tai, anot organizatorių, yra puikus būdas išvengti rutinos, atgauti jėgas ir dvasinę pusiausvyrą, pasisemti energijos ir teigiamų emocijų. Šie įtraukiantys užsiėmimai tinka visiems: jaunimui ir suaugusiesiems, muzikuojantiems ir neturintiems muzikavimo įgūdžių.

Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuras siūlo ir visus kitus jau tradicija tapusius užsiėmimus. Vienas iš jų – kalanetika, kuri vyks treniruočių studijoje „Stimulus“. Kalanetika – tai lyg šokėjų mankšta. Joje rasime jėgos treniruočių, jogos, baleto pratimų. Tai žemo intensyvumo, lėto tempo mankšta, kurios metu stiprinami raumenys, gerinamas lankstumas, kūno laikysena. Kitas užsiėmimas – pilatesas, kuris padės ne tik sustiprinti giliuosius raumenis, bet ir sutvirtinti stuburo raumenis, koreguoti kūno laikyseną. Šie užsiėmimai ramina ir atpalaiduoja. Ypač tinka žmonėms, nemėgstantiems judrių, daug ištvermės reikalaujančių pratybų.

Daugiau informacijos ir išsamų tvarkaraštį galima rasti www.sveikatosbiuras.lt  bei „Facebook“ paskyroje „Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras“. Į visus nemokamus užsiėmimus būtina registruotis iš anksto tel. (8 46) 23 40 67, 8 612 30179.

 


Šiame straipsnyje: mankštosKlaipėdanemokamai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių