Klaipėdiečiams išmokėta rekordinė kompensacijų suma

Šį sezoną Klaipėdoje išmokėta rekordinė suma kompensacijų už šildymą ir karštą vandenį. Tam didelės įtakos turėjo ypač šalti orai ir lyg ant mielių išaugusi šilumos kaina.

Šiemet iki šildymo sezono pabaigos – balandžio 20 dienos – kompensacijoms už šilumą ir karštą vandenį socialiai remtiniems asmenims uostamiesčio valdžia išleido per 5 mln. litų.

Lengvatų sulaukė 9 407 šeimos.

Užpernai 5 mln. litų kompensacijoms šildymui ir karštam vandeniui užteko visiems metams. Paramos sulaukė 8 145 šeimos.

Pernai kompensacijas gavo 9 079 šeimos.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė tvirtino, kad pirmąjį šių metų ketvirtį kompensacijų gavėjų skaičius ir jiems paskirstoma suma gerokai išaugo.

Daugiausia pinigų tam reikėjo vasarį, kai spaudė dideli šalčiai ir buvo išaugusi šilumos kaina.

Vien per šį mėnesį kompensacijoms reikėjo 2 mln. litų – dvigubai daugiau nei sausį.

„Kompensacijų dydis priklauso nuo oro temperatūros, sunaudotos šilumos kiekio, jos kainos, žmonių pajamų. Pastarosios nuo sezono nepriklauso. Kompensacijos už šilumą žmonėms skiriamos, kai sąskaita už šildymą viršija 20 proc. pajamų“, – pasakojo A.Liesytė.

Anot vedėjos, tikėtina, kad kitąmet kompensacijų augimo nebus.

„Pagal Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos statistiką yra laisvų darbo vietų. Bedarbių skaičius nedidėja. Nemanau, kad kitąmet oro temperatūra taip pat būtų žemesnė. Gal ir kompensacijų gavėjų skaičius stabilizuosis. Nebent gali padidėti šilumos kaina. Prognozuojama, kad ji didės 4 proc. Tačiau tuomet didės ne gavėjų skaičius, o kompensacijoms reikalinga pinigų suma“, – tvirtino A.Liesytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Citata: "Šį sezoną Klaipėdoje išmokėta rekordinė suma kompensacijų už šildymą ir karštą vandenį. Tam didelės įtakos turėjo ypač šalti orai ir lyg ant mielių išaugusi šilumos kaina. Šiemet iki šildymo sezono pabaigos – balandžio 20 dienos – kompensacijoms už šilumą ir karštą vandenį socialiai remtiniems asmenims uostamiesčio valdžia išleido per 5 mln. litų. Lengvatų sulaukė 9 407 šeimos. Užpernai 5 mln. litų kompensacijoms šildymui ir karštam vandeniui užteko visiems metams. Paramos sulaukė 8 145 šeimos. Pernai kompensacijoms buvo išleista didesnė suma – per 6 mln. litų. Jas gavo 9 079 šeimos." Jei kas nors suprato kada buvo tos rekordinės kompensacijos - šiemet, pernai ar užpernai - gal paaiškintumėt ne tokiems įžvalgiems panelės Mildos "perliukų" skaitytojams?

666

666 portretas
Lengvatų sulaukė 9 407 šeimos. uostamiesčio valdžia išleido per 5 mln. litų. arba vienai seimai 531 lt. O DABR PASKAICIUOKIT VISUS BEDARBIUS ir padalinkit pusiau padarysim dirbtine seima pvz: 330 000 bedarbiu kurie gali gauti kompensacijas ( gaila neparaso kiek socialiniu ismoku ismokas ir bedarbio pasalpu ) taigi , nei daug nei mazai i metus uz sildyma apytiksliai 87 615 000 lt . na ir primeskim kad vienas asmuo gauna 315 lt socialine ismoka , viso to grozio gaunas : 1 247 400 000 lt i metus viska sudedam ir gaunas 1 335 015 000 lt i metus ismokoms ir cia maziausiai , NESKAICIUOSIM dar pensininku kurie gali gauti kompensacijas ,. nes as taikau kitur . Dar galima skaiciuoti kompensacijas uz darbuotojus kurie subsidijuojami . o taikau taip : kad salies valdzia daro viska taip kad kenkti saliai , nes kekvienas supranta kad investavus tokius pinigus i darbo vietas ir visus idarbinus be jokiu subsidiju , šalies ekonomika momentaliai ( apytiksliai 2-3 men ) šokteltu aukštyn , bet salias valdziai to nereikia nes tai trugdo mafijai pas kuria planas netureti konkurentu ir supirkti viska kas imanoma . Nes ir taip aisku , kad žmogus turintis pinigu yra 100 kart galingesnis O TAI MELIEJI JAU GRESME MAFIJAI .

to 666

to 666 portretas
O ką reiškia "investuoti į darbo vietas"? Kokio darbo? Kur tas darbas turi būti, kokiame mieste? Ir kompensacijas daugiausia gauna pensininkai, nes jų tiesiog daug daugiau nei bedarbių. Kaip pensininkus įdarbinsim? Kur įdarbinsim tuos, kurie slepia pajamas? Demagogas tamsta...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių