Klaipėdiečiams jau įgriso išmėtytos šiukšlės

Uostamiestyje gyvenantiems žmonėms įgriso pro langus matyti išmėtytas šiukšles.

Budelkiemio ir Kuncų gatvių sankirtoje esančioje pievoje, prieš komunalinių atliekų konteinerius, jau kelias dienas stūkso buitinės atliekos: senų baldų liekanos, popierius, plastikiniai buteliai.

„Pamenu, kaip seniau žmonėms už įvairias metalo ar sunkiųjų atliekų surinkimą, buvo dalinami talonai, su kuriais gyventojai galėdavo eiti apsipirkti į parduotuves. Kodėl, dabar taip negalėtų būti?“ – svarstė netoliese gyvenantis klaipėdietis.

Anot uostamiestyje atliekų tvarkymu užsiimančios bendrovės „Specialus autotransportas“ logistikos direktoriaus Rimanto Strakšio tokia situacija Klaipėdoje kartojasi ne pirmą kartą. „Iš tiesų, išmėtytos šiukšlės yra opi miesto problema.

Dažnai jas iš konteinerių išvelka benamiai, kartais patys gyventojai apverčia šiukšlių dežės. Su tokiomis problemomis kovoja Savivaldybė, nes tai yra viešosios tvarkos pažeidimas.“

Šiukšlių išvežiotojai išverstas buitines atliekas surenka 5 metrų spinduliu aplink konteinerius.

Įmonės atstovas sako, kad žmonės patys gali pranešti apie kiemuose išdygusius šiukšlių kalnus. „Ant kiekvieno atliekų konteinerio yra specialūs numeriai, kuriais, paskambinę gyventojai, gali užfiksuoti problemas, o mes į jas reaguojame“, - sakė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
Patys gyventojai turetu daugiau kulturos-nereiketu bedavotis. Individualiu namu gyventojai vaziuoja su maisais siuksliu i daugiabuciu kiemus, remontuojantys butus ne samdosi konteineri, o pila "gruza" i konteinerius, senus baldus, buitine technika tempia i kiema. I Vokietija nera ko lygiuotis, iki jos mums kaip iki menulio.

nuvalde

nuvalde portretas
liberalai.Svarbiausia mokescius surinkt uz masinu stovejima,apmokestint kiemus irt.t...O siuksles ne musu reikalas.Tais blogais tarybiniais laikais nuo 6 ryto valytojai valydavo kiemus ir gatves ir Klaipeda garsejo svara.dabar valo mechanizuotai o miestas skesta siukslese. Paimkit pavyzdi is vokietijos.valo mechanizuotai,bet siuksliu masinomis atvaziuoja valytojai,kurie surenka,susluoja siuklse ir svaru,o netaip kaip pas masina pravaziuoja,dulkes sukelia o visos siuksles lieka.

Rasa

Rasa portretas
Visa Klaipėda skęsta šiukšlėse, o mūsų valdininkams nė motais...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių