Klaipėdiečiams nebereikės blaškytis po savivaldybę

Klaipėdiečiams greitai visus dokumentus galės susitvarkyti pirmame aukšte esančiame Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriuje.

Planuojama, kad, kiek įmanoma, savivaldybės paslaugų bus perkeltos į elektroninę erdvę jau liepą.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė aiškino, kad siekiama, jog būtų suvaldytos į savivaldybę ateinančių žmonių eilės.

„Žmogus gautų talonėlį, žinotų, kada, į kokį kabinetą eiti. Tai turėtų matytis elektroniniame stende“, – tvirtino A.Velykienė.

Ši sistema turėtų būti įgyvendinta ne tik savivaldybės centriniame pastate, bet ir Socialinės paramos skyriuje, esančiame Vytauto gatvėje.

Anot A.Velykienės, čia ateina labai daug gyventojų užpildyti prašymų pašalpoms, kompensacijoms.

Siekiama, kad pastaruosius klaipėdiečiai galėtų paduoti ir internetu. Taip pat galėtų matyti, kaip jie yra nagrinėjami.

Vyksta paskutiniai duomenų perkėlimai ir naująją savivaldybės interneto svetainę. Šis procesas užtruko, nes tai daro vienas žmogus.

Planuojama, kad ateityje klaipėdiečiams nereikės vaikščioti visą savivaldybės pastatą, kad galėtų susitvarkyti dokumentus. Juos bus galima priduoti Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriuje.

Būtent čia ir turėtų įsikurti savivaldybės specialistai, su kuriais dažniausiai tenka bendrauti gyventojams. Iš viso savivaldybės pastato pirmame aukšte yra 14 darbo vietų.

Numatoma, kad visi kiti aukštai turėtų būti uždaryti.

Strateginės plėtros komiteto nariai prašė, kad kuo didesnė pagalba būtų suteikta smulkiesiems ir vidutiniams verslininkams. Norima, kad savivaldybės Vieno langelio ir elektroninių paslaugų skyriaus specialistai jiems sutvarkytų visus dokumentus, kurių reikia išsiimant leidimus tam tikrai veiklai.

Specialistai tvirtino, kad gali tvarkyti tik tuos dokumentus ir teikti konsultacijas, kurios jiems priklauso pagal kompetenciją.

„Negalime būti tarpininkais. Savivaldybė išduoda licenzijas prekybai alkoholiu, tabako gaminiais, nafta, lauko prekyba, sutvarkome rinkliavas. Žmonės, norintys gauti jas pateikia dokumentus mūsų skyriuje, o vėliau ateina pasiimti. Jei reikia, teikiame ir konsultacijas, kur reikia nuvykti. Jokių problemų nekyla. Ilgiau trunka tik lauko projektų derinimas“, – tvirtino specialistai.

Strateginės plėtros komiteto nariai siūlė išplėsti tą sritį ir aiškintis galimybes, kaip labiau padėti smulkiesiems verslininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
Kaune taip bus???

Kamanė

Kamanė portretas
Išmokite visų pirma padoriai vesti ,,Klaipeda.lt" savivaldybės portalą. Skelbiate kada norite ką norite arba visai neskelbiate.Svarbi visuomenei informacija pasirodo paskutiniu momentu ir pabuvusi tris valandas negryžtamai išnyksta.Tas netrugdo akiplėšiškai sakyti kad,,visuomenei pristatyta".Ką padarysi- taraškinių maniera. Jeigu tokiu būdu bus diegiamas ir tas vieno langelio metodas, tai eilinį kartą bus ištaškyti pinigai ir tiek naudos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių