Klaipėdiečiams teks verstis be karšto vandens

Po poros savaičių šiaurinėje miesto dalyje gyvenančių klaipėdiečių laukia išbandymas šaltu dušu – prasidės hidrauliniai bandymai. Teigiama, kad kito būdo išbandyti šilumos trasų nėra.

Šiaurinėje miesto dalyje nuo Kauno gatvės hidrauliniai trasų bandymai šiemet prasidės gegužės 14-ąją. Kaip ir kasmet, skelbiama, kad jie truks savaitę.

„Šiemet trasų patikrinimai šiaurinėje miesto dalyje prasidės savaite vėliau. Taip nuspręsta, nes žmonės skundėsi, kad vykstant patikrinimams anksčiau yra per vėsu. Tad nusprendėme pavėlinti“, – tvirtino įmonės „Klaipėdos energija“ Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Leonardas Jokubauskas.

Specialistai yra ne kartą aiškinę, kad sukeisti hidraulinių bandymų laiką ir pirma juos vykdyti pietinėje, o po to šiaurinėje miesto dalyje negalima. Teigiama, kad tai susiję su viešbučiais, esančiais šiaurinėje miesto dalyje. Ne visi jų turi galimybių pasišildyti vandenį, o nuo birželio prasideda turizmo sezonas.

Nors planuojama, kad gyventojams be karšto vandens teks verstis savaitę, paprastai tai trunka trumpiau. Nemaža dalis gyventojų karštu vandeniu jau gali džiaugtis ketvirtadienio vakarą.

Ilgiau be karšto vandens tenka gyventi vietų, kur randami gedimai, gyventojams.

Pietinėje miesto dalyje patikrinimus numatoma atlikti nuo birželio 11 dienos.

L.Jokubauskas pabrėžė, kad hidrauliniai bandymai didesniu slėgiu yra vienintelis būdas, kuriuo galima patikrinti, ar vamzdžiai nėra susidėvėję. Jie atskleidžia silpnąsias trasų vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
Niekaip nesupratu, kodėl užsienyje nėra jokių hidraulinių bandymų. Ten visus metus yra karštas vanduo. Metai iš metų vartotojams sudaromi nepatogumai.

Gyventoja

Gyventoja portretas
Ir kodėl negalim palaukti, kol bus šilčiau? Bent jau birželį tuos savo bandymus darytų...

Zuikis

Zuikis portretas
Kiekvienas viešbutis ar viešojo maitinimo įmonė privalo turėti alternatyvu karšto vandens apsrūpinimo būdą( elektra, dujos ir kt.).Kas kita yra gyvenamųjų namų karšto vandens tiekimas, bet manau tas kelias dienas galima ir pasigrūdinti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių