Klaipėdiečio skulptūra papuoš pasaulinę „Expo 2012“ parodą

Po mažiau nei savaitės klaipėdiečio menininko Vytauto Karčiausko skulptūra „Gintarinis žiedas“ laivu iškeliaus į Pietų Korėją, kur bus eksponuojama pasaulinėje parodoje „Expo 2012“.

Autorius pasakojo, kad įspūdingą 2 metrų 35 centimetrų aukščio ir 300 kilogramų skulptūrą pradėjo kurti prieš keturis su puse mėnesio. Užbaigti jai reikia dar dviejų dienų.

Pasaulinėje parodoje Lietuvos meną atstovausianti skulptūra pagaminta iš plieno. Šis padengtas emaliu. Žiedo vidus yra papuoštas gintaru. Ranką prie jo pridėjęs žmogus galės pajusti šio akmens šilumą.

„Kompozicijai naudojau jūrinį – vietos gintarą. Iš viso skulptūrai jo yra panaudota apie 4 kilogramus. Jūrinis gintaras labai brangus. Jo labai sunku gauti“, – pasakojo V.Karčiauskas.

Anot autoriaus, papuošti skulptūros apačiai panaudoti ir žmonos karoliai: „Išardžiau juos ir panaudojau. Žmona buvo šokiruota, bet už karolius gavo šį žiedą“.

V.Karčiausko kompozicija - interaktyvi. Į ją galima įeiti. Žmonėms bus siūloma įmesti į skulptūrą lapelius savo norais.

„Iš pradžių norėjau visą žiedo vidų pripildyti gintaru, bet paskui pagalvojau, kad geriau skulptūrą pripildyti žmonių norais“, – teigė autorius.

V.Karčiauskas tvirtino, jog savo skulptūrą kūrė pagal rastą dvylikto amžiaus žiedą. Sidabrinio papuošalo vidus buvo padengtas gintaru. Menininko manymu, šį žiedą turėjo nešioti didis žmogus.

Įspūdinga skulptūra į Pietų Korėjos Yesou miestą iškeliaus pirmadienį laivu. Trečiadienį ja galėjo pasigrožėti klaipėdiečiai. Ji buvo pastatyta Naujojo Sodo gatvėje. Į uostamiestį ji sugrįš spalį.

Paroda „Expo 2012“ Pietų Korėjoje prasidės gegužės 12 ir vyks iki rugpjūčio 22 dienos. Paprastai jose apsilanko apie 8 mln. žmonių.

Joje bus eksponuojamos dar keturios V.Karčiausko skulptūros. Jos taip pat susijusios su gintaro tema.

V.Karčiausko kūriniai jau antrą kartą bus eksponuojamo šioje pasaulinėje parodoje. Prieš dvejus metus Šanchajuje buvo eksponuojama jo skulptūra „Noriu būti“. Ji atiduota „Expo muziejui“ šiame mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sėkmės

Sėkmės portretas
Talentingas ir darbštus žmogus.Jau antrai Expo parodai,laimėjęs konkurse, sukūrė darbą.

Taigi kad ne pirmakart

Taigi kad ne pirmakart  portretas
Nuo ko si karta plagijavo ????

AK

AK portretas
Ką čia daug plagijuosi - taigi ta pati tema, ar vandentiekis, ar Ekspo: žiedas, jame žmogus, baigtas kriukis, menas sugalvotas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių