Klaipėdiečių apklausos rezultatai: Dangė geriau nei Danė

Uostamiesčio valdžia susumavo pirmosios klaipėdiečių apklausos rezultatus. Nors joje dalyvavo nedaug gyventojų, tvirtinama, kad į rezultatus bus atsižvelgta.

Rinkosi popierinę anketą

Klaipėdos savivaldybės skelbtoje apklausoje iš viso dalyvavo 1639 miestiečiai. Tai sudaro tik 1,21 proc. visų uostamiesčio gyventojų, turinčių teisę balsuoti.

Daugiausia – 75 proc. apklausos dalyvių pildė popierines anketas. Likusieji – elektroninėje erdvėje.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas neslėpė, kad tikėtasi šiek tiek didesnio klaipėdiečių aktyvumo.

„Reikia manyti, kad apklausoje dalyvavo patys aktyviausi miestiečiai. Tikėtis stebuklų iš pirmo žingsnio negalima. Jei apklausas darysime reguliariai, gyventojai pripras ir bus didesnis dalyvių skaičius. Apklausa miesto biudžetui nekainavo nė cento, išskyrus kelis šimtus popieriaus lapų“, – tvirtino A.Šulcas.

Pasisakė už Dangę

Apklausos metu gyventojų prašyta pasisakyti šešiais klausimais. Pirmasis buvo, kaip turėtų vadintis upė, tekanti per Klaipėdą. Daugiausia apklausoje dalyvavusių klaipėdiečių pasisakė už Dangės vardą.

Toliau domėtasi, ar klaipėdiečiai pritaria gamtinių dujų terminalo įrengimui prie Kiaulės Nugaros. Apklausoje dalyvavusių asmenų atsakymai pasiskirstė labai tolygiai. Tačiau daugiau buvo pritariančių.

Dėl giliavandenio uosto statybos jūroje ties Melnrage klaipėdiečių nuomonė išsiskyrė labiau. Dauguma tam nepritarė. Taip manančių apklausos dalyvių buvo 20 proc. daugiau.

Panašiai klaipėdiečių nuomonė pasiskirstė ir dėl Atgimimo aikštės atnaujinimo, įrengiant požeminę stovėjimo aikštelę. Dauguma tam pritarė. Jų buvo 19 proc. daugiau nei manančių priešingai.

Apklausa parodė, kad klaipėdiečiai nevienareikšmiškai vertina automobilių skaičiaus ribojimą miesto centre. Šiuo klausimu pritariančių ir nepritariančių skaičius buvo apylygis.

Į nuomonę žada atsižvelgti

Pasak A.Šulco, nors apklausoje dalyvavo negausus skaičius miestiečių, tačiau į jų išsakytą nuomonę žadama atsižvelgti.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės teigimu, vykdant apklausą buvo susidurta su tam tikromis techninėmis problemomis.

Rengiant kitą apklausą bus stengiamasi jas pašalinti. Taip pat galvojama apie savanorius, kurie apklaustų žmones.


Apklausos rezultatai (proc.)

1. Kaip, Jūsų manymu, turi vadintis upė, tekanti per Klaipėdą?

Danė – 44,41

Dangė – 50,40

Neturite nuomonės – 5,19

2. Ar pritariate suskystintųjų dujų terminalo įrengimui prie Kiaulės Nugaros?

Pritariate – 43,40

Nepritariate – 42,79

Neturite nuomonės – 13,81

3. Ar pritariate giliavandenio uosto statybai jūroje ties Melnrage?

Pritariate – 33,03

Nepritariate – 53,06

Neturite nuomonės – 13,91

4. Ar pritariate Atgimimo aikštės teritorijos atnaujinimui, įrengiant požeminę automobilių stovėjimo aikštelę?

Pritariate – 54,82

Nepritariate – 35,60

Neturite nuomonės – 9,58

5. Ar pritariate automobilių skaičiaus miesto centre ribojimui?

Pritariate – 45,79

Nepritariate – 46,33

Neturite nuomonės – 7,88



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Rezultatai įdomūs. Manau pagrindinė išvada, kurią galima padaryti - klaipėdiečiai neturi vyraujančios nuomonės nei vienu iš užduotų klausimu. Įvertinus, kad apklausoje dalyvavo tik patys aktyviausi, patys pilietiškiausi gyventojai, kuriems rūpi miesto ateitis, tai kelia tam tikrą susirūpinimą. Esant tokiam aiškiam nuomonių skilimui bus labai sunku rasti kompromisinį sprendimą. Įdomu kodėl nėra publikuojami atsakymai į paskutinį apklausos klausimą - Ar pritariate aukštybinių pastatų Melnragėje statybai?

to RK.

to RK. portretas
RK. iš pasivaikščiojimo po ligoninės sodelį grįžo. Persikėlė į kitą asmenybę.

nesveikam RK.

nesveikam RK. portretas
Todėl, kad savivaldybės prašymas panaikinti bendrą planą, reikštu, kad reik naikinti "Fortum" detalų ir naikinti leidimą statybai, o to lanbai liberastai bijo.
VISI KOMENTARAI 13

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių