Klaipėdiečių robotui „Parazitui“ nebuvo lygių

Klaipėdos robotų konstruktoriai - vėl nepralenkiami. Uostamiesčio technikai susišlavė pagrindinius prizus Austrijoje vykusiame tarptautiniame robotų kovų čempionate „Robot Challenge“.

Vitalijaus Rodnovo sukonstruotas robotas „Parazitas“ prestižinėje mega sumo (iki 3 kg) kategorijoje neturėjo lygių ir iškovojo pirmąją vietą. Robotas atrodė tarsi ne savo kategorijos mašina. Greitis ir tikslumas „Parazitui“ neleido iš 20 kovų pralaimėti nė karto. Kiekvienas „Parazito“ pasirodymas buvo lydimas lankytojų plojimų ir pavydžiais konstruktorių žvilgsnių.

Sėkmė lydėjo ir kitą klaipėdietį. Vienoje populiariausių Mini sumo kategorijojų, klaipėdiečio Egidijaus Vedeikio sukonstruotas robotas laimėjo 2-ąją vietą, praėjusiais metais jis buvo trečias. Nors klaipėdietis savo roboto per metus visai neatnaujino ir netobulino, bet praeityje įdėtas darbas leido antrus metus vadintis vienu geriausių savo rungtyje.

„Kovo – balandžio mėnesiai yra robotikos fanų pikas. Būtent šiuo laikotarpiu vyksta garsiausi Europos robotikos renginiai, kurių pats svarbiausias yra „Robot Challenge“. Austrijoje vykstančios varžybos pritraukia daugiausia dalyvių ir lankytojų. Visos Europos robotikos konstruotojai metų metus ruošiasi renginiui ir tobulina savo robotus, tam, kad galėtų sudalyvauti šiame didžiuliame renginyje“ - įspūdžiai dalijosi V.Rodnovas, vadovaujantis klaipėdiečių „Rodman Robotics“ klubui.

Šiose tarptautinėse varžybose puikiai pasirodė ir finale rungėsi Klaipėdos universiteto studentai, M.Lukas ir A.Knolis. Stiprius robotus sukonstravo ir Pranciškonų gimnazijos moksleiviai vadovaujami mokytojo Vismantas Masioko, kurie užėmė 5 ir 6 vietas.  Tokie Lietuvių rezultatai, leidžia pagrįstai vadinti Lietuvą, ne tik krepšinio, bet ir robotikos šalimi (Europos Japonija).

„Per metus robotų konstruotojai gerokai patobulėjo, akivaizdu, kad Europos robotikos lygis yra smarkiai pakilęs. Didžiausi robotikos klubai sulaukia daugiau narių,  plečiasi robotikos fanų ratas, todėl vyksta  daugiau varžybų ir varžosi tobulesni robotai“, - pasakojo V.Rodnovas.

Klaipėdiečiai – vieni stipriausių Europos robotų konstruotojų, todėl nenuostabu, kad jiems suteikta garbė šiemet organizuoti Europos robotų čempionatą, kuriame susikaus stipriausi Europos robotai. Čempionatas  „Europian Robot League“ vyks balandžio 23 dieną. Turnyrą organizuoja Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas kartu su organizacija „Baltic Robot Sumo“.


Šiame straipsnyje: robotai

NAUJAUSI KOMENTARAI

RK.

RK. portretas
Šaunuoliai klaipėdiečiai !

sad

sad portretas
Smagu. Galejo ir foto ikelti roboto ar trumpa istrauka is varzybu.

Kents

Kents portretas
Man tik labiausia gaila, kad tokios pergalės nė kiek nerūpi valdžios atstovams. Ir bijau kad šie tikrai protingi, gabūs ir entuziastingi jaunuoliai su savo intelektu emigruos ten kur tokius protus labiau vertina... Kažkaip ir smagu ir liūdna... Smagu dėl pergalių, liūdna dėl nepripažinimo Lietuvoje...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių