Klaipėdiečių užeigos sėkmei – itališkas prieskonis

Iš saulėtosios Italijos grįžti į uostamiestį ir čia pradėti nuosavą verslą – drąsus žingsnis. Tačiau nepabūgę sunkumų ir įveikę kelio pradžioje pasitaikiusias kliūtis, klaipėdietė Sandra Jaraitytė-Scippa kartu su vyru ir vaikais grįžo namo ir įkūrė makaronų namus „La pasta“, kurie vos atsidarę lankytojus sužavėjo natūraliu naminiu itališku maistu.

Iš saulėtosios Italijos grįžti į uostamiestį ir čia pradėti nuosavą verslą – drąsus žingsnis. Tačiau nepabūgę sunkumų ir įveikę kelio pradžioje pasitaikiusias kliūtis, klaipėdietė Sandra Jaraitytė-Scippa kartu su vyru ir vaikais grįžo namo ir įkūrė makaronų namus „La pasta“, kurie vos atsidarę lankytojus sužavėjo natūraliu naminiu itališku maistu.

Verslo idėja – grįžus iš Italijos

Vos prieš kelis mėnesius, vasario viduryje, uostamiestyje duris atvėrė jaukūs, šeimyninę šilumą skleidžiantys ir gardų naminį maistą siūlantys makaronų namai „La pasta“.

Tikrų itališkų patiekalų mylėtojai ir Klaipėdoje dabar gali gardžiuotis iš natūralių produktų pagamintu maistu. Makaronų namų savininkė Sandra Jaraitytė-Scippa pasakojo, kad lemtingu žingsniu, paskatinusiu užsiimtu nuosavu verslu, tapo jos ir šeimos grįžimas iš Italijos.

„Ten praleidę 10 metų, apsisprendėme grįžti į gimtąjį uostamiestį. Kadangi mano vyras italas ir dar puikiai gamina, supratome, kad sava vieta, kurioje suktumėmės visa šeima, ir būtų idealus startas pradėti naują gyvenimą Klaipėdoje. Sunku buvo ir įsivaizduoti, ką daugiau vyras būtų veikęs čia“, – pripažino S.Jaraitytė-Scippa.

Tačiau tai – ne vienintelė priežastis pradėti individualią veiklą, susijusią su maisto gaminimu ir pateikimu.

„Grįžę iš Italijos supratome, kad labai pasiilgome tikro itališko maisto. Jo ypač pasigedo vaikai. Suvokėme, kad Klaipėdoje tokios vietos, kurioje būtų gaminami švieži makaronai ir kiti panašūs patiekalai, nėra. Be to, uostamiesčio gyventojus norėjome supažindinti su itališko maisto paruošimo būdais, nes pastebėjome, kad makaronus lietuviai mėgsta valgyti tiesiog pagardinę konservantų kupinu pomidorų padažu“, – teigė klaipėdietė verslininkė.

Jos teigimu, užeigoje „La pasta“ užsukusieji gali paragauti ne tik plataus asortimento makaronų, bet ir raviolių, koldūnų, lazanijos ar grilyje kepto viščiuko.

Traukia unikaliu maistu

Makaronų namams vadovaujanti klaipėdietė pasakojo, kad maitinimo įstaigos išskirtinumas – maistas gaminamas tik iš natūralių produktų.

„Mūsų namuose ruošiami makaronai gaminami iš kietųjų kviečių, augančių tik saulėtoje Italijoje, miltų. Iš tokių miltų verdami makaronai yra lengvai virškinami, suteikia reikiamos energijos, turi ląstelienos, o, svarbiausia, netukina. Visus produktus renkamės natūralius, be konservantų. Mūsų gaminami patiekalai gali tapti puikia galimybe skaniai ir sveikai pavalgyti norintiems, tačiau laiko virtuvėje negalintiems skirti žmonėms. Maistą mūsų užeigoje galima išsinešti namo“, – teigė S.Jaraitytė-Scippa.

Pasak jos, nors makaronų namai veikia vos kelis mėnesius, vieta jau spėjo užsitarnauti gerą vardą ir klientų palankumą.

„Žinoma, lankytojų galėtų būti ir daugiau. Gal koją kiek pakiša tai, kad įsikūrėme pietiniame miesto rajone, adresu Taikos pr. 115a. Žiūrėsime, kaip verslas klostysis toliau. Neatmetame galimybės ateityje išsinuomoti ir kitas patalpas. Tačiau klientų išsakomi komplimentai dėl ruošiamų patiekalų mus labai džiugina. Turbūt žmonės buvo pasiilgę tikro itališko maisto“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, Klaipėdai dar tikrai trūksta jaukių kavinių, užeigų, kuriose būtų gaminamas išskirtinis – naminis – maistas.

„Supratome, kad būdami, kaip visi, nieko nepasieksime. Pabandėme net tiekti dienos pietus – kepsnius, bet pamatėme, kad klientus prisijaukinti galime tik savo unikalumu“, – tikino verslininkė.

Finansinė parama suteikė pasitikėjimo

S.Jaraitytė-Scippa pripažino, kad pradžia nebuvo tokia paprasta, kaip buvo galima tikėtis. Rodos, turėta puiki idėja turėjo padėti pamatus tokiam pačiam sėkmingam verslo startui. Tačiau klaipėdietei su vyru teko patirti ir išbandymų.

„Susidūrėme su patalpų problema. Rodos, jau buvome suradę tinkamą vietą, tačiau mums betvarkant dokumentus patalpas išsinuomojo kiti. Teko ieškoti kitų. Radę naujas patalpas, turėjome investuoti į jų remontą, todėl išlaidos dar padidėjo. Prieš pradedant verslą, kilo sunkumų ir su tiksliais finansų paskaičiavimais nuomai ar mokesčiams“, – kalbėjo verslininkė.

Pasak jos, šeima pradėjo ieškoti pagalbos verslo pradžiai. Būsimieji verslininkai pasinaudojo bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) administruojamų priemonių pradedančiajam verslui galimybėmis.

Perspektyvaus verslo idėja gavo didžiausią galimą Verslumo skatinimo fondo lengvatinės paskolos sumą – 86 tūkst. Lt., taip pat kreipėsi dėl galimybės susigrąžinti dalį išlaidų už darbuotojų darbo užmokestį.

„Tai tapo didžiule pagalba. Už suteiktus pinigus galėjome įsigyti įrangą, kuri būtina makaronų gamybai. Likusius svarbius dalykus nusipirkome ar įsirengėme už savo lėšas. INVEGOS administruojama paskola tapo paskatinimu žengti pirmą žingsnį. Žinote, kai supranti, kad ir kiti žmonės tiki tavo idėja, belieka drąsiai judėti pirmyn. Galų gale, kai žinai, kad gavai paskolą, nebelieka kelio atgal“, – šypsojosi S.Jaraitytė-Scippa.

Būtinas perspektyvus sumanymas

Dabar makaronų namuose „La pasta“ dirba darnus keturių žmonių kolektyvas.

Verslininkės vyras sukasi virtuvėje, gamindamas maistą, pati S.Jaraitytė-Scippa rūpinasi verslo vystymu, o likę darbuotojai aptarnauja užsukusius lankytojus.

„Šiuo metu atkreipėme dėmesį, kad sunku rasti darbuotojų užeigai. Jaučiamas jų trūkumas.

Buvome užsukę ir į vieną mokymo įstaigą, kuri ruošia virėjus, tačiau mums pasakė, kad visi specialistai užimti. Be to, norėtume daugiau dėmesio skirti reklamai, tačiau ji kainuoja nemažus pinigus“, – kalbėjo pašnekovė.

Pasak jos, sėkmingai verslo pradžiai būtina gera idėja, tikėjimas ja ir noras būti unikaliu. S.Jaraitytė-Scippa įsitikinusi, kad tik individualumas ir entuziazmas šeimyniniam duetui padėjo pasiekti savo tikslo, o kartu ir kitiems leido patikėti perspektyviu sumanymu.

„Manau, jei ne gera idėja, nebūtume gavę ir paskolos verslo pradžiai“, – akcentavo pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is italijos

is italijos portretas
makaronus su vistiena gamina ir tai su italo zinia??? ar negeda sitaip sudarkyti italiska virtuve???

Atradom neseniai

Atradom neseniai portretas
Labai patinka. Super lazanija, makaronai, ravioli, tiramisų. Jei norim skaniai pavalgyt važiuojame į makaronų namus.

klientas

klientas portretas
Valgėme vietoje ir labai patiko. Nusipirkome gaminių į namus, jie irgi buvo skanūs. Taip pat jie gamina labai skanų tiramisu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių