Klaipėdiečiui galvą nupjovę žudikai sės į teisiamųjų suolą

Klaipėdos apygardos prokuratūra baigė ir su kaltinamuoju aktu Klaipėdos apygardos teismui šiandien perdavė nagrinėti precedento uostamiestyje neturinčią baudžiamąją bylą dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės žmogaus nužudymo, plėšimo ir nužudyto asmens palaikų išniekinimo. 

Praėjusių metų birželio 16 d. naktį Klaipėdoje įvykdytas kraupus nusikaltimas operatyvių ir suderintų Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnų bei tyrimui vadovavusio Klaipėdos apygardos prokuroro veiksmų dėka buvo atskleistas per pusantros dienos. 

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia  manyti,  kad bendrovės „Vedlinės servizas“, užsiimančios kompiuterinės technikos remontu, 54 metų vadovą dėl savanaudiškų paskatų, siekdami pagrobti svetimą turtą, nužudė du jo pažįstami bendrai – 45 metų Viktoras Moisejevas ir 50 metų Vladimiras Sosulinas. 

Nustatyta, kad nusikaltimo išvakarėse visi trys vyrai girtavo bendrovės patalpose, vėliau, tarp jų kilus konfliktui, įtariamieji nukentėjusįjį sumušė, virve surišo jo rankas ir kojas, o kaklą suveržė virve. Ekspertai nustatė, kad vyras mirė nuo uždusimo, kaklą suveržiant elastinga smaugvirvės kilpa. Kaltinamieji iš nužudytojo pagrobė įvairių daiktų (spausdintuvą, nešiojamąjį kompiuterį, TV priedelį ir kt.) už 1650 litų. 

Be to, nužudę auką, jie išniekino mirusiojo palaikus, tai yra kietu aštriu vienašmeniu įrankiu (greičiausiai peiliu) nupjovė galvą ir, įdėję ją į kibirą, užpylė akmens skalda bei, nuvežę į užmiestį, įmetė į upelį. 

Anksčiau neteistiems įtariamiesiems buvo skirta psichiatrinė ekspertizė, kuri patvirtino, kad abu jie yra pakaltinami. Viso ikiteisminio tyrimo metu įtariamiesiems buvo skirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas. 

Už mirusiojo palaikų išniekinimą numatyta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, o už itin žiaurų bejėgiškos būklės žmogaus nužudymą  iš savanaudiškų paskatų – nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: Nikolajus Travinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

fu

fu portretas
Bet tokie snukiai, kad atrodo ir jų galvos nupjautos, fuj - europiečiai, Homo sapiens ?

vaje

vaje portretas
kokiu cia hariu pridejot, kas cia per bomzai?:D jokiu teismu nereik tokiem:D i zona del sventos ramybes tokius grust kuo greiciau!

vel

vel portretas
rusai
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių