Klaipėdiečiui iškyla baidare baigėsi žūtimi (papildyta)

Savaitgalio išvyka baidarėmis Minijos upe vienam iš dviejų į kelionę upe išsiruošusių klaipėdiečių baigėsi žūtimi.

Apsivertė ant slenksčio

Iškylauti susiruošę geriausi draugai Danius Krištopaitis ir Vitalijus Povelica baidarę kelionei upe išsinuomojo. Vyrai nuvažiavo nuo Gargždų apie 15 kilometrų ir ketino upe parplaukti iki šio miesto.

Nors ir ne itin plati Minija, pavojinga dėl dažnai pasitaikančių sūkurių ir slenksčių.

Ties Raguviškių kaimu baidarė pasiekė slenkstį.

„Ten tokia vieta klastinga. Pakliuvom į didžiulę srovę. Atrodė, kad nieko ypatingo. Plaukdami baidarėmis žmonės dažnai apsiverčia. Kol pats buvau vandenyje, jį mačiau, maniau, viskas gerai. Srovė mane ir baidarę nunešė, o draugas kažkodėl liko toje vietoje, kur mes įkritome. Srovė, o ten dar toks skardis. Neįtariau, kad kas ne taip. Kai pasiekiau kojomis dugną, griebiau baidarę, bet, tvirtai atsistojęs, pastebėjau, kad draugo nesimato, - tragišką įvykį prisiminė V.Povelica.

Nelaimės priežasties nesuvokia

„Jis daug sportavo, gerai mokėjo plaukti. Danius buvo plaukęs baidarėmis, o aš - ne.  Abu negeriam, buvom blaiviausi. Viskas įvyko akimirksniu. Sunku net suvokti, kas įvyko“, - stebėjosi žuvusiojo draugas.

Ištraukti skenduolį jam padėjo nepažįstami baidarėmis taip pat plaukę vyrai. V.Povelicos tikinimu, D.Krištopaitis vandenyje išbuvo vos kelias minutes, tačiau išgelbėti jo nepavyko.

„Ten kranto kaip ir nėra, skardis. Teko ieškoti, kur Danių paguldyti. Kol atvažiavo greitoji pagalba, gaivinome patys, bet jis pamėlo ir gyvybės ženklų neberodė“, - dėstė V.Povelica.

Įvykį aiškinsis pareigūnai

32 metų žuvusysis porą pastarųjų metų dirbo kompanijoje Lisco laivo saugumo pareigūnu, buvo nevedęs, gyveno su broliu. Fiziškai stiprus, daug sportavęs vyras žuvo pačioje iškylos pradžioje, nuplaukęs ne daugiau puskilometrio.

Ne kartą įvairiose Minijos vietose baidarėmis plaukiojęs Jokubavo gyventojas Petras Paulauskas tikino, kad Minija pavojingiausia atkarpoje nuo Aleksandravo iki Kūlupėnų. Čia yra apie pusšimtis slenksčių, kuriuos įveikti baidarėmis plaukiantiems keblu.

Pasak P.Paulausko, toliau upė yra rami ir lygi. Tik ties Raguviškiais, kur sekmadienį įvyko nelaimė yra slenkstis. Panašu, kad šioje vietoje seniau yra buvęs tiltas. Gali būti, kad D.Krištopaitis čia patyrė traumą. Į šį klausimą turės atsakyti teismo medicinos ekspertai.

Kretingos rajono policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą D.Krištopaičio mirties priežasčiai nustatyti.

 

 

 


Šiame straipsnyje: skenduolisDanius Krištopaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių