Klaipėdiečius guldo gripas

Uostamiesčio gyventojus į ligos patalą verčia gripas ir peršalimo ligos. Didžiausias sergamumas fiksuojamas Klaipėdoje ir Kretingos rajone. Kol kas dauguma sergančiųjų – vaikai iki 17 metų.

 

Pastaruoju metu vis daugiau klaipėdiečių grumiasi su peršalimu ir gripu.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Klaipėdos departamento duomenimis, praėjusią savaitę, palyginti su pirmąja spalio savaite, Klaipėdos apskrityje padaugėjo sergančiųjų gripu ir peršalimo ligomis.

Teigiama, kad sergamumo rodiklis ūgtelėjo nuo 60,2 iki 68,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Praėjusią savaitę Klaipėdoje užfiksuoti trys gripo atvejai. Iš viso šaltojo sezono ligos pakirto 1 277 uostamiesčio gyventojus.

Kituose miestuose praėjusią savaitę gripo atvejų registruota nebuvo.

Visoje apskrityje kol kas prasčiausiai prieš gripą ir peršalimą atsilaiko jaunieji gyventojai. Vaikų iki 17 metų sergamumas gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis sudarė 70,9 proc.

Suskaičiuota, kad didžiausias sergamumas užregistruotas Kretingos rajone ir uostamiestyje, mažiausiai sergančiųjų – Palangoje.

Pastebima, kad šiemet varginančios ligos gyventojus į patalą verčia aktyviau nei tokiu pačiu laiku pernai.

Departamento duomenimis, praėjusią savaitę sergamumo gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis Klaipėdos apskrityje buvo 40 proc. didesnis už praėjusių metų to paties laikotarpio sergamumo rodiklį.

Sveikatos specialistai pabrėžė, jog pagrindinė gripo prevencijos priemonė yra skiepai.

Šiam gripo sezonui skirta vakcina, įsigyta už valstybės lėšas, rizikos grupių asmenims skiepyti jau pasiekė daugumą Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigų.

Šių metų gripo sezonui Klaipėdos apskrities asmens sveikatos priežiūros įstaigos užsisakė 8 336 valstybės lėšomis finansuojamas gripo vakcinos dozes.

Pabrėžiama, kad susirgus gripu ar peršalimo ligomis reikia kreiptis į savo šeimos gydytoją, nevykti į darbą, mokyklą, sergančių vaikų nevesti į darželius.

Visiems asmenims rekomenduojama reguliariai plauti rankas, kosint, čiaudint užsidengti nosį ir burną, neplautomis rankomis stengtis neliesti burnos, nosies ir akių.

Būtina dažnai vėdinti ir plauti patalpas bei vengti artimo kontakto su sergančiaisiais.


Šiame straipsnyje: gripasperšalimassergamumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių