Uostamiesčio gyventojus į lovas guldo peršalimas

Nors orai vis dar primena vasarą, gerokai padaugėjo sergančiųjų peršalimo ligomis. Specialistų teigimu, įtakos tam turėjo labai dideli paros temperatūros svyravimai, kai rytai šalti, o dienomis – karšta.

Apsinuoginti skubantys gyventojai turėtų žinoti, kad permainingas rudens oras kelia pavojų sveikatai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Brigita Kairienė patvirtino, kad sergančiųjų skaičius mieste išties yra išaugęs.

Klaipėdiečius ir ypač vaikus kamuoja peršalimo ligos.

Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto gyventojų sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis siekė 50,2 atvejo 10 tūkst. gyventojų. Vaikai sudarė 71,7 proc. visų susirgusiųjų.

Palyginti su ankstesniąja savaite, sergančiųjų buvo perpus mažiau – 36 savaitę sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis siekė 25 atvejus 10 tūkst. gyventojų. Vaikai sudarė 64,1 proc. visų susirgusiųjų.

Pernai tuo pačiu metu Klaipėdos miesto gyventojų sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis buvo dar didesnis ir siekė 78,5 atvejo 10 tūkst. gyventojų.

Pasak B.Kairienės, padidėjusiu sergamumu stebėtis nereikėtų. Dabar dienomis šilta, tad žmonės rengiasi kaip vasarą, tačiau rytai ir naktys – šalti.

Žmonių organizmui tokie temperatūrų svyravimai ne į naudą, nespėjus jam prisitaikyti, imunitetas silpsta. Todėl patariama rengtis šilčiau ir rūpintis savo organizmu.

Pajutus pirmuosius peršalimo požymius, vertėtų bent keletą dienų pabūti namuose, gerti daug arbatų, jei reikia, naudoti simptomus malšinančias priemones, taip pat daug ilsėtis ir gulėti.

Jei žmonės sirgdami vaikšto, geriausiu atveju liga užsitęsia, o neretai baigiasi rimtomis komplikacijomis.

Specialistai priminė, kad pagrindinė gripo prevencijos priemonė yra skiepai.

Šių metų gripo sezonui Klaipėdos apskrities sveikatos priežiūros įstaigos užsisakė ir gavo 9 984 valstybės lėšomis finansuojamas gripo vakcinos dozes (8,1 proc. daugiau vakcinos dozių nei pernai).

Klaipėdos miestas gavo 4 179 dozes, Palanga – 880 dozių, Šilutės rajonas – 1 970 dozių, Kretingos rajonas – 1 235 dozes, Klaipėdos rajonas – 1 250 dozių, Skuodo rajonas – 470 dozių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasė

Stasė portretas
Norėjau ir aš pasiskiepyti, bet per TV patys gydytojai sakė, kad nupirkta patys pigiausi skiepai, kurie gali padėti tik 50 procentų ir tai neai6ku ,kad padės, tai kam tokie skiepai reikalingi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių