Klaipėdiečius į paplūdimį viliojo rankšluostinis

Pirmą kartą Klaipėdos paplūdimyje surengtos rankšluostinio varžybos sulaukė didelio miestiečių susidomėjimo. Azartą pajutusių dalyvių nesustabdė net sprogusių balionų dušas ir permirkę rūbai.

Į rankšluostinio varžybas Pirmosios Melnragės paplūdimyje miestiečius pakvietė uostamiesčio jaunimas – iniciatyvos „Choose Klaipėda“, kuri palaiko Klaipėdos norą tapti 2021 m. Europos jaunimo sostine, ambasadoriai.

„Norime parodyti, kad paplūdimiuose galima ne tik sėdėti, gulėti, medituoti, bet ir aktyviai, linksmai, jaunatviškai leisti laiką, sukurti kai ką labai linksmo, vienijančio bei nepaliekančio abejingų“, – prieš renginį tvirtino iniciatyvos „Choose Klaipėda“ ambasadorių koordinatorė Inga Kulikauskė.

Išbandyti linksmą žaidimą galėjo visi – ir vyresni, ir patys mažiausieji. Norintys pažaisti turėjo atsinešti didelį rankšluostį ar paklodę. Balionais su vandeniu pasirūpino organizatoriai.

I.Kulikauskė džiaugėsi, kad renginys pavyko puikiai. Žaidimą išbandyti panoro keliasdešimt žmonių. Tarp jų buvo ir vaikai, ir jauni tėveliai. Netrūko ir tų, kurie stebėjo smagias varžybas.

Organizatorių nuotr.

„Dalyvavo tie, kurie nepabūgo vandens stichijos. Labai pasisekė su oru. Vandens ir gerų emocijų buvo pakankamai. Ties pirmuoju baliono sprogimu žaidimas nesibaigė. Dalyviai žaidė toliau, buvo ir kiaurai permirkusių“, – įspūdžiais dalijosi koordinatorė.

Susirinkusieji rankšluostinį būtų žaidę ir toliau, tačiau baigėsi balionų su vandeniu atsargos. Iš viso žaidimo metu jų susprogdinta apie 200.

Rankšluostinis – tai tradicinio ir visiems gerai žinomo tinklinio bei vandens mūšio mišinys. Šiam smagiam žaidimui reikia didelio rankšluosčio ar paklodės, vandens balionų ir geros nuotaikos.

Keturi žaidėjai laiko rankšluostį ar paklodę už kampų, ant jos yra balionas, kuriame vanduo.

Dalyviai pastarąjį sviedžia priešininkų komandai. Ši turi sugauti balioną. Pastarasis jokiu būdu neturi nukristi ant žemės, kaip kamuolys, žaidžiant tinklinį.

Jei balionas nesugaunamas, jis gali sprogti. Niekas nežino, kur tai bus. Gali būti, kad balionas sprogs virš galvos ir žaidėjai bus aptaškyti vandeniu.

Organizatorių nuotr.

Kadangi rankšluostinis sulaukė didelio populiarumo, iniciatyvos „Choose Klaipėda“ ambasadoriai jį organizuos bei visus kvies ir liepą.

„Varžybų datos dar nėra aiškios. Žiūrėsime, kad būtų palankūs orai“, – tvirtino I.Kulikauskė.

Tai ne pirmas iniciatyvos „Choose Klaipėda“ renginys miestiečiams. Birželį jie įvairias atrakcijas rengė Teatro aikštėje. Miestiečiai ir svečiai buvo kviečiami žaisti stalo žaidimų, šokti spalvotų skėčių šokį, į miesto širdį užsukusiųjų likimus būrė magiškasis pasakotojas.

Liepą planuojamas pokalbių ciklas su žmonėmis, kuriais domisi, nori pakalbinti jaunimas. Iniciatyvos „Choose Klaipėda“ koordinatoriai aktyviai dalyvauja ir kituose miesto bei šalies renginiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių