Klaipėdiečius kamavo šventiniai negalavimai

Šventinį savaitgalį iškritęs sniegas rūpesčių sukėlė garbaus amžiaus klaipėdiečiams. Į bažnyčią skubėjusių žmonių kelionė baigėsi ligoninėje dėl paslydus patirtų traumų.

Klaipėdos greitosios pagalbos stoties vyriausiojo gydytojo pavaduotoja Nijolė Dambrauskienė pasakojo, kad ilgasis Velykų savaitgalis neišsiskyrė iškvietimų skaičiumi.

Besiskundžiančių įvairiais negalavimais buvo maždaug tiek pat kaip ir paprastomis dienomis – vidutiniškai apie 100 per parą.

Anot N.Dambrauskienės, didžiąją dalį besikreipusiųjų kamavo tradicinės šventinės bėdos. Klaipėdiečiai skundėsi pilvo skausmais, apsinuodijimu alkoholiu.

Į pagalbą medikai skubėjo ir psichikos sutrikimų varginamiems žmonėms. Rimtų negalavimų patyrė cukriniu diabetu sergantys klaipėdiečiai.

"Jie neatsižvelgė, kad gausiai valgys, nepadidino insulino kiekio ir juos ištiko koma", – pasakojo pavaduotoja.

Velykų rytą vyresnio amžiaus žmonėms rūpesčių sukėlė iškritęs sniegas. Pasak N.Dambrauskienės, į bažnyčias skubėję senjorai neįvertino slidžios šaligatvių dangos, griuvo ir susitrenkė galūnes.

"Traumų sekmadienio rytą buvo daugiau nei įprastai, bet tai nebuvo masinis reiškinys", – atkreipė dėmesį pavaduotoja.

Greitosios pagalbos medikai šventinį savaitgalį gaivino keturis žmones. Du iš jų pavyko išvaduoti iš mirties nagų. Jie buvo pristatyti į ligoninių reanimacijos skyrius. Dar dviejų atgaivinti nepavyko.

Vieno atvejo metu pagalba buvo teikiama narkotikais apsinuodijusiam žmogui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių