Klaipėdiečius kvies atsinaujinęs Sąjūdžio parkas

Sąjūdžio parko atnaujinimas artėja pabaigos link. Miestiečiai jau šią vasarą galės įvertinti naujam gyvenimui prikeltą šią viešąją erdvę.

Pietinėje miesto dalyje esančio Sąjūdžio parko dalyje, esančioje prie Juozapo Darbininko bažnyčios ir „Pajūrio“ progimnazijos stadiono, baigiamas įrengti BMX dviračių, riedlenčių ir riedučių parkas, kuris užims apie 1000 kvadratinių metrų. Jis bus vienas didžiausių šalyje.

Parke tiesiami ir nauji pėsčiųjų bei dviratininkų takai, paruoštas pagrindas gimnastikos aikštelei.

Rangovai darbus planuoja baigti liepą, tad vasaros antroje pusėje klaipėdiečiai galės įvertinti atnaujintą viešąją erdvę. Kaip vyksta darbai, domėjosi miesto valdžios atstovai.

Miesto meras Vytautas Grubliauskas neabejojo, kad Sąjūdžio parkas bus dar viena klaipėdiečių mėgstama vieta laisvalaikiui praleisti, o naujos aktyvaus poilsio zonos šiais, sporto metais, skatins sportuoti vis daugiau gyventojų.

„Parkas su aktyvaus poilsio zonomis jau yra šiaurinėje miesto dalyje, o dabar patraukliai sutvarkytas erdves šalia savo namų turės ir pietinės miesto dalies gyventojai“, – tvirtino meras.

Sąjūdžio parke numatytos zonos ir ramesnį poilsį mėgstantiems gyventojams. Įrenginėjamas amfiteatras, suformuotas vandens telkinys, nutiesti tilteliai.

Greta jau esančios infrastruktūros taip pat bus įrengta nauja žaidimų aikštelė vaikams, kurioje bus įrenginių, pritaikytų ir neįgaliesiems. Be to, mažiesiems klaipėdiečiams bus pasiūlyta naujovė – lauko muzikos instrumentai.

Parke taip pat tvarkomi želdiniai, įrenginėjami apšvietimo tinklai, planuojamas ir stebėjimas vaizdo kameromis.

Sąjūdžio parko dalį atnaujina konkursą laimėjusi bendrovė „Hidrostatyba“. Darbai atsieis 1,1 mln. eurų.

Praėjusiais metais buvo baigtas tvarkyti šiaurinėje miesto dalyje esantis Poilsio parkas. Čia veikia krepšinio, futbolo, mini golfo, stalo bei lauko teniso, vaikų žaidimų aikštelės, treniruoklių erdvės ir kitos aktyvaus poilsio zonos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestelenas

miestelenas portretas
pagaliau pajudejo sis projektas, zinoma gal noretusi arciau centro kad is visu miesto pusiu butu paprasciau pasiekiama na bet geriau nei nieko. P.S. darbu sauga :D verkt juoktis .. 2 uzsidejo salma su lemenem tipo jau cia saugu bus.. visi kiti ai sukuosena sugadins dar ka zdz nereik nieko, visi deja pamirso atitinkamaus batus avet statybvietej - su zomsiniais makosinais sujudejo.. terirotija neaptverta bet kas gali ieiti nusilauzti koja ir .t.t nu zdz normali lietuviska stroike - ko jus norit..

Vietinė

Vietinė portretas
Kiek galima bambėti? Ne, kad pasidžiaugti puikiais pokyčiais, galimybe pramogauti rajono visuomenei, bet vis atsiranda nepatenkintų, ieškančių blogybių. Žmonės, kas jums darosi? Matyt neturit veiklos. Susiraskit veiklos ir "dangus" būs šviesesnis. Matyt jums patiko buvęs šiukšlynas ir antisanitarinė vieta.

R.S.

R.S. portretas
Labai džiaugiuosi tokiais pokyčiais.Ir ne aš viena.Ten dabar dažnai praeinu vien dėl to, kad pasižiūrėti ką išdarinėja riedutininkai.Tarp kurių yra ir jau beveik meistrų.O kiek jų daug po pietų, kai gražus oras!Tiršta..Gaila kad dar nėra žiūrovų suoliukų-mielu noru ten pasėdėčiau, kaip sirgalius, pora valandų.Pažystamų sutikau..Ačiū miesto valdytojai.Lauksime tolimesnių kol kas visai neblogų jūsų darbų.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių