Klaipėdiečius nustebino karinė technika

Uostamiestyje pastebėta karinė technika klaipėdiečius privertė užduoti klausimų. Vienus militaristinės mašinos baugino, o kitus vertė smalsiai apžiūrėti. Tikėtina, kad panašių reginių šią savaitę dar pasitaikys – namo iškeliauja karinėse pratybose dalyvavę Danijos kariai, išgabenama ir jų karinė technika.

Ilgojo savaitgalio pabaigoje prie pat įvažos į Klaipėdą pravažiuojančiųjų akis traukė ten esančių bendrovių prieigose išrikiuota karinė technika.

Klaipėdos uoste įvairios technikos buvo galima matyti ir pirmadienį.

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų štabo Viešųjų ryšių karininkas kapitonas Donatas Suchockis paaiškino, kad uostamiesčio gyventojų žvilgsnius galėjo prikaustyti iš pastarosiomis dienomis vykusių pratybų "Geležinis vilkas 2016" grįžtantys Danijos kariai.

Pirmadienio vakarą iš Klaipėdos uosto keltu į Daniją turėjo būti išgabenta didžioji dalis Rukloje vykusiose pratybose naudotos karinės technikos – apie 500 vienetų.

Nors nemažai vykusiose pratybose naudotų danų karinių įrenginių jau prariedėjo uostamiesčio gatvėmis, tačiau nekasdienišką vaizdą dar bus galima pamatyti ir kitomis šios savaitės dienomis.

"Paskutinė technika bus išvežama liepos 3 d.", – paaiškino D.Suchockis.

Anot pašnekovo, šiomis dienomis Klaipėdos apylinkėse bus galima matyti ne tik karinių mašinų, bet ir nemažai karių.

Trečiadienį iš Palangos oro uosto planuoja išskristi apie 150 Danijos karių.

"Keltu – technika, oru – personalas", – netolimos ateities planus apibendrino D.Suchockis.

Nors pratybų veiksmai uostamiestyje ir nevyko, tačiau be klaipėdiečių rankų neapsieita. Pašnekovas paaiškino, kad prieš išplukdant karinę techniką samdytos įmonės, kurios atliko transportavimo bei technikos paruošimo transportuoti paslaugas.

Per pratybas "Geležinis vilkas 2016" drauge su iš užsienio atvykusiaisiais treniravosi ir Lietuvos kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
O kodel,,militaristines"?

pagaliau dingsta

pagaliau dingsta portretas
.

Nojus

Nojus portretas
Smagu. Kuo daugiau čia NATO, tuo mažiau Rusijos.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių