Klaipėdiečius šiurpina griūvantys balkonai

Prakiurę, trupantys ir neretai pačių gyventojų lopomi balkonai Taikos prospekte atrodo kritinės būklės. Pastarieji klaipėdiečiams šiais metais jau spėjo pridaryti ir finansinės žalos.


 

Prakiurę, trupantys ir neretai pačių gyventojų lopomi balkonai Taikos prospekte atrodo kritinės būklės. Pastarieji klaipėdiečiams šiais metais jau spėjo pridaryti ir finansinės žalos.

Uostamiestyje sausio mėnesį siautęs uraganas neaplenkė ir Taikos prospekte esančio 19A namo. Įgriuvęs antro aukšto balkonas apgadino šalia stovinčią mašiną.

Pasak gyventojų, kieme darosi pavojinga ne tik laikyti automobilius, bet vaikštinėti.

Nors gyventojai dažnai skundžiasi avarine balkonų būkle, tačiau daugybę metų jų niekas taip ir neremontuoja.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius, pagal daugiabučių namų savininkų bendrijų įstatymą, norėdami remontuoti namų valdos ar bendrijos administruojamą daugiabutį, gyventojai turi gauti specialų sutikimą.

„Šiuo atveju įstatymiškai daugiabučio savininkai imtis iniciatyvos ir remontuoti balkoną savavališkai tikrai negali. Be to, čia gali nepakakti ir namų valdų sutikimo“, – teigė G.Pocius.

Anot jo, tam, kad balkonai būtų remontuojami, vienbalsiai turi sutikti ir patys namo gyventojai.

„Kadangi įstatymo leidėjai yra nustatę, kad balkonas – bendro naudojimo konstrukcija, tai reiškia, kad lėšos už to bendro naudojimo objekto remontą yra dengiamos visų namo gyventojų bendra sąskaita. Šiuo atveju buto savininkas, vaizdžiai tariant, užsidėjęs kiaulės akis gali eiti ir reikalauti iš administratoriaus savo balkono remonto. Tačiau – kaimynų sąskaita“, – aiškino pašnekovas.

Gyventojai skundžiasi, kad negavę namų valdybos sutikimo, negali nieko padaryti.

„Be to, kai kurie gyventojai nesutinka su balkonų remontu. Jie tiesiog gaili pinigų saugumo sąskaita“, – pasakojo gyventojai.

Savo lėšomis daugiabučių balkonus turintys tvarkyti gyventojai yra pasiskirstę į dvi grupes. Vieni nori atnaujinimo, kiti – prisibijo papildomų išlaidų.

G.Pocius pabrėžė, kad ne savivaldybė atsako už Taikos prospekte esančius daugiabučius.

„Jei savivaldybė turi nekilnojamojo turto tame daugiabutyje, tai prisidės kaip ir visi bendraturčiai pagal civilinį kodeksą jos turto daliai tenkančia suma. Priešingu atveju tvarkymo darbai nebūtų remiami“, – sakė G.Pocius.

Paklaustas, kas atsitikus nelaimei atsakys už nuostolius, skyriaus vedėjas užbaigė, kad atsakomybę prisiimti turėtų įmonė, atsakinga už namo bendro naudojimo objektų priežiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau Sovetskaja Klaiipėda

Jau Sovetskaja Klaiipėda portretas
Blokuoja tuos,kas prieš triūbočių.

to štaii

to štaii portretas
Tai nerinkime triūbočiaus, kuris su pacanke gyvena.

štaii

štaii portretas
Taip dirba dabartinis meras.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių