Klaipėdiečius vargina triukšmingi remontai

Uostamiesčio gyventojai aktyviai skundžia remontą atliekančius kaimynus. Vėliau nei leidžia triukšmaujantys auksarankiai arba tie, kurie apie numatomus darbus nepranešė savivaldybei, sulaukia nuobaudų.

Neseniai įsigaliojusi nauja tvarka nurodo, kad apie daugiabučiuose gyventojų suplanuotus remonto darbus, kai numatomi triukšmo šaltiniai, būtina pranešti savivaldybei.

Taip pat kiek sutrumpėjo laikas, kai, vykdant darbus, leidžiama triukšmauti.

Dabar atliekant remontą nuo pirmadienio iki penktadienio triukšmauti galima nuo 9 iki 19 val., o šeštadienį – nuo10 iki 16 val. Šventinėmis ir nedarbo dienomis remontuoti draudžiama.

Įsigaliojus šiai tvarkai, anot Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, gyventojai gana aktyviai kreipiasi į savivaldybę ir skundžia savo kaimynus.

"Pranešimų tikrai sulaukiame, užsukame patikrinti ir vakarais, nes dienomis gyventojus ne visada randame", – teigė pašnekovas.

Pasak poskyrio vedėjo, jeigu remontuojant nustatytos taisyklės yra pažeidžiamos, pažeidėjams skiriamos baudos.

Tikrinimų metu aiškėja ir tai, kad apie pasikeitusią tvarką žino ne visi klaipėdiečiai – nemažai gyventojų apie numatomus darbus, naudojant triukšmo šaltinius, savivaldybei nepraneša. Tai taip pat laikoma pažeidimu.

Informaciją, kaip savivaldybei reikėtų pranešti apie planuojamus remonto darbus daugiabučiuose, galima rasti uostamiesčio savivaldybės internetinėje svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jeaninne

Jeaninne portretas
Paskolos pasiūlymas ir finansavimo per 72 valandas Kad gyvenimas būtų lengvesnis už jūsų asmeninius poreikius ir jūsų projektams įgyvendinti, mes suteiksime Jums su paskolos svyruoja nuo 5000 € iki 5 mln eurų palūkanų normą nuo 3% iki 7%, priklausomai nuo sumos pasiskolino. Norėdami gauti daugiau informacijos, prašome susisiekti su mumis adresu šiomis koordinatėmis: pašto adresas: jeanineziak22@gmx.com WhatsApp: +33756840334..

Neringai.

Neringai.  portretas
https://www.klaipeda.lt/lit/Aktuali-informacija/940 Neringa, kaip supratau ruošiatės skųsti kaimynus savivaldybei? Man tai dzin, kas ką remontuojasi, kada remontuojasi, tegu-žmonės nori susitvarkyti.

Dziaugiuos

Dziaugiuos portretas
Naglumo netruksta pusgalviams?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių