Klaipėdiečius vilios masė renginių

Pirmąją liepos savaitę klaipėdiečiams veiklos nestigs. Mieste vyks gausybė nemokamų ir įdomių projektų: nuo Valstybės dienai skirtų renginių iki chorų bei gatvės teatrų festivalių.

Šventė – gestų kalba

Liepos 4-ąją prasidėsiantį chorų festivalį "Klaipėdai – Baltijos daina" vienas po kito keis virtinė spalvingų renginių.

"Liepa bus karšta. Ne tik tiesiogine to žodžio prasme, bet ir renginių gausa", – šyptelėjo Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Liepos 6-osios vidurdienį Kruizinių laivų terminale vyks iškilminga trispalvės pakėlimo ceremonija ir Klaipėdos bei Palangos linijinių šokių kolektyvų koncertas "Šokių pynė Lietuvai".

Bus galima išvysti ir jungtinius Klaipėdos, Palangos senjorų šokių pasirodymus.

Renginys bus verčiamas į gestų kalbą.

Tos pačios dienos vakare 19.30 val. prasidės šventinis koncertas prie paminklo vieningai Lietuvai "Arka". Pasirodys dainininkė Jurga Šeduikytė su grupe.

Eitynės su J.Didžiuliu

Mindaugo karūnavimo dieną 19.45 val. muzikantas Jurgis Didžiulis kvies jungtis ir "išsipakuoti" instrumentus tautiškos giesmės giedojimui Klaipėdoje.

Šoksiantys ir dainuosiantys žygeiviai raginami turėti dambrelius, būgnus, dūdeles, armonikas, barškučius ir kitus instrumentus.

Muzikinės eitynės prasidės Senojoje perkėloje ir aplankant senamiestį judės "Arkos" link. Čia lygiai 21 val. kartu su viso pasaulio lietuviais klaipėdiečiai giedos šalies himną. Iškart po to tautines nuotaikas kurstys J.Didžiulis su perkusininkais.

Į Valstybės dienos renginių programą liepos 4–6 d. įsilies ir tarptautinis Baltijos šalių chorų festivalis.

Pirmuoju šio renginio akcentu taps 22 val. Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje skambėsiantis chorų koncertas "Sunrise mass".

Liepos 5-ąją festivalis persikels į Laikrodžių muziejaus kiemelį, o liepos 6-ąją jis vyks Vasaros estradoje.

Vaidins ir ant vandens

Netrukus klaipėdiečiai bus kviečiami į tarptautinį gatvės teatrų festivalį "Šermukšnis", kuris vyks jau 19-ąjį kartą.

Teatrinė fiesta dovanos žmonėms 16 vaidinimų. Iš viso per 3 dienas pasirodys daugiau kaip 120 menininkų iš 12 pasaulio šalių.

Ypatingas dėmesys programoje skiriamas vaikams – jiems ruošiamos specialios teatrinės pramogos Dienovidžio skvere ir Karlskronos aikštėje.

Žvejų rūmų direktoriaus pavaduotoja Nemira Trakumienė teigė, kad šiemet festivalis liepos 7–9 d. pirmąkart persikels į Teatro aikštę po atviru dangumi.

Scenos statomos nebus, o veiksmas šurmuliuos ne tik ant žemės, bet ore bei vandenyje.

Organizatoriams tikru iššūkiu tapo techninė festivalio dalis. Mat pasirodymai vyks ir Dangės upėje.

Pagrindinėje programoje – geriausių Europos gatvės teatrų festivalių lyderiai.

Prognozuojama, kad renginio vinimi taps teatro iš Frankfurto "Antagon TheaterAKTion" spektaklis. Jame vaidina tarptautinė 18 artistų komanda iš Austrijos, Brazilijos, Čilės, JAV ir net Lietuvos.

Kai kurie vaidinimai baigsis apie vidurnaktį, tad vaikams bus siūloma dieninė programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šlamštas<

šlamštas&lt; portretas
kodel šlamštas, gal ne šlamštas, tik vaikams idiotiškas laikas. Ar su organizatoriais viskas tvarkoj, turiu galvoj - ar visi namie???????

Vienu žodžiu

Vienu žodžiu portretas
ŠLAMŠTAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių