Klaipėdietei po skyrybų – bankroto byla

Klaipėdos apylinkės teisme paskelbta pirmoji nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo fiziniam asmeniui.

Klaipėdos apylinkės teisme paskelbta pirmoji nutartis dėl bankroto bylos iškėlimo fiziniam asmeniui. Per pusantro mėnesio uostamiestyje bankrutuoti pareiškė norą dar aštuoni klaipėdiečiai.

Neliko kredito mokėtojo

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas paskelbė pirmąją nutartį fizinio asmens bankroto byloje. Pareiškėja prašė iškelti jai bankroto bylą, nes moteris nepajėgi grąžinti paskolos.
Klaipėdietė nurodė, jog nemokumą sukėlė tai, kad iki tol paimtas paskolas ir kreditus mokėjo sutuoktinis. Su juo nutraukus santuoką, šiuo metu iš gaunamų pajamų vykdyti finansinių įsipareigojimų kreditoriams esą negali. O įsiskolinimai siekia daugiau nei 362 tūkst. litų.

Moteris teigė, kad jos buvęs sutuoktinis mokėjo paskolas, kol dirbo užsienyje.

Vyras esą pradėjo išgėrinėti, pasikeitė jo gyvenimo būdas, pora išsiskyrė, o įsipareigojimai kreditoriams liko.
Po santuokos nutraukimo su buvusiu vyru moteris nebendrauja, pastarąjį kartą jį matė prieš penkerius metus, jo finansinė padėtis nežinoma, jo buvimo vieta taip pat neaiški.

Prislėgė milžiniška paskola
Klaipėdietė kartu su dabar jau buvusiu sutuoktiniu prieš daugiau nei 5 metus paėmė beveik 98 tūkst. eurų kreditą sodo namo pirkimui ir remontui bei būsto draudimo įmokai sumokėti.
Pirkimo-pardavimo sutartis sudaryta 2008 m., tačiau turtas per tuos metus yra labai nuvertėjęs ir atgauti tai, kas yra sumokėta, nėra galimybės.

Klaipėdietė nurodė, kad dabar jos vienintelės gaunamos pajamos yra darbo užmokestis – 823,39 lito per mėnesį.

Teismas konstatavo, kad pareiškėja pagal jos turtinę padėtį negali įvykdyti įsipareigojimų kreditoriams, o skolos suma akivaizdžiai viršija 25 minimalius mėnesinius atlyginimus.
 

Vienintelė išeitis
Tačiau net ir realizavus klaipėdietės nuosavybės teise turimą įkeistą turtą, kurio bendra vertė pagal nekilnojamojo turto registro duomenis yra 204 tūkst. litų, pareiškėjos gaunamų pajamų nepakaktų padengti turimus skolinius įsipareigojimus. Klaipėdietė yra nemoki.

Teismas nutarė iškelti jai bankroto bylą ir skyrė bankroto administratorių. Bankroto procedūros kainuos 2 057 litų.

Per mažiau nei pusantro mėnesio jau 8 klaipėdiečiai teismui pareiškė norą bankrutuoti. Vyriausiam pareiškėjui – 58 m., jauniausiai moteriai – 25 m.


Šiame straipsnyje: bankrotasteismaskreditoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių