Klaipėdietės kraują kaitina bangų medžioklė

Veržliai Baltijos bangas Melnragėje skrodžiantys banglentininkai jau tarsi tapo neatsiejama šios vietos peizažo dalimi. Lietuvoje vis labiau populiarėjančio sporto entuziastai, patvirtindami populiarų posakį apie tai, jog nėra prasto oro, smalsių, neretai susižavėjimo kupinų žvilgsnių čia palydimi net ir žvarbią žiemą.

Siekia įkvėpti moteris

35-erių Laura Kazlauskaitė šioje klaipėdietiškoje banglenčių sporto aistruolių komandoje – kol kas vienintelė dailiosios lyties atstovė. Pašnekovė neneigė – labai norėtųsi, jog šio užsiėmimo malonumus atrastų kuo daugiau kraštiečių.

"Kol kas Lietuvoje nėra daug moterų, kurios tuo užsiimtų. Todėl norisi ne tik pačiai gilintis į "serfingo" paslaptis, bet ir populiarinti šią nuostabią sporto šaką bei išbandyti savo jėgas varžybose", – kalbėjo Laura.

Pašnekovė vylėsi, jog artimiausiu metu Melnragėje vyksiančiose tarptautinėse longboard (ilgųjų lentų) varžybose "Molas Surf 2018", kuriose laukiama ir kaimynių šalių atstovių, pavyks suburti dalyvių komandą moterų kategorijai.

Varžybas organizuojantis klaipėdietis banglenčių instruktorius bei viešosios įstaigos "Banglentė" įkūrėjas Tomas Ūksas šio sporto entuziastus į uostamiestį sukviečia jau ne pirmą kartą.

Pati Laura banglentes kartu su sutuoktiniu pirmąkart išbandė ir juo užsikrėtė daugiau nei prieš trejus metus užsienyje.

Tad klaipėdietė maloniai nustebo ir apsidžiaugė sužinojusi, jog šį pomėgį galės puoselėti ir savajame mieste.

Su gamta ir savimi

Kaip įvertino banglentininkė, prie Melnragės molo susiformuoja geros bangos, taigi čia išties tinkamos sąlygos treniruotis, be to, jau tradicija tapusios varžybos sportininkams leidžia pasitikrinti savo gebėjimus ir įkvepia dar aukštiems pasiekimams.

"Kai Kanaruose pirmą kartą pabandėme atsistoti ant lentos, iš karto užsikrėtėme šiuo sportu. Ir šiandien savo gyvenimo be jo nebeįsivaizduojame. Nes tai suteikia nerealų laisvės pojūtį ir, žinoma, pliūpsnį adrenalino, – šyptelėjo Laura. – Gali visiškai atsipalaiduoti, atitrūkti nuo kasdienių rūpesčių, minčių ir visiškai susilieti su gamta. Esi tik tu, vanduo, vėjas ir bangos. Ir viską turi padaryti savo jėgomis – tik pats esi už save atsakingas. Todėl nelabai mėgstu jėgos aitvarus, nes šiuo atveju esi labiau priklausomas nuo parašiuto."

Šiltuoju metų laiku Laura vandenyje praleidžia maždaug po keturias valandas per dieną. Nenuostabu, kad dar viena jaunatviškai ir atletiškai atrodančios moters aistra – fitnesas.

Tiesa, kaip pripažino pašnekovė, norint rimtai užsiimti banglentėmis, reikėtų nusiteikti, jog sporto salėje teks nuoširdžiai plušėti nuolatos.

"Pasibaigus aktyviajam sezonui, salėje su asmeniniu treneriu dirbu penkis kartus per savaitę maždaug po dvi valandas, o vasarą lankausi triskart per savaitę, – atskleidė Laura. – Banglenčių sportas reikalauja gero fizinio pasirengimo, ištvermės, tad reikia palaikyti tinkamą sportinę formą, o ypač svarbu treniruoti balansą."

Šalčiai – ne kliūtis

Žiemą banglentę klaipėdietė neretai iškeičia ir į snieglentę, tačiau, pasak pašnekovės, net šaltasis metas nėra kliūtis puoselėti savo pomėgį.

Laura su šypsena pripažino, jog, skirtingai nei daugelis žmonių, banglentininkai laukia vėjuotų, audringų orų – tuo metu ir lietus nė motais, kad tik būtų čiuožimui tobulos bangos.

"O žiemą Baltijos jūroje formuojasi labai gražios bangos. Štai praėjusiais metais plaukiojome antrąją Kalėdų dieną, buvome išplaukę ir sausio, ir vasario mėnesiais. Turime žieminius kostiumus, tad šaltis šiam sportui tikrai ne kliūtis. Išties ne be reikalo sakoma, kad nėra prasto oro, o yra bloga apranga. Žinoma, plaukiodami žiemą sulaukiame įvairių žvilgsnių – turbūt kai kuriems žmonėms mes atrodome keistai", – prisimindama smalsuolių reakcijas šypsojosi pašnekovė.

Nors filosofijos magistro laipsnį turinti moteris kartu su sutuoktiniu plėtoja nuosavą verslą bei stengiasi neapleisti kitų savo pomėgių – skaitymo, kelionių, šiandien banglenčių sportas Laurai tapo ne tik hobiu, didžiąja gyvenimo aistra, bet ir darbu – moteris talkina "Banglentės" vaikų vasaros stovykloje.

"Šios sporto šakos entuziastų Lietuvoje vis daugėja, jis labai patinka ir vaikams, kurie yra labai imlūs, tad jiems puikiai sekasi", – pastebėjimais dalijosi pašnekovė.

Pagauti kuo aukštesnę bangą

Tiesa, klaipėdietė neneigė, jog banglenčių sportas – nepigus, o ir ganėtinai ekstremalus užsiėmimas.

"Brangus inventorius, kostiumai, o kur dar kelionės, jei nori išbandyti bangas ir kituose banglentininkų pamėgtuose kraštuose. Ekstremalumo taip pat netrūksta, jei tenka "serfinti" labai sudėtingomis sąlygomis. Nors banglentininkai mokosi, kad būtų joms pasiruošę, tačiau gali nutikti įvairių neprognozuojamų dalykų", – pripažino pašnekovė.

Anot Lauros, kaip ir daugeliui šio sporto entuziastų, jai visada smagu pagauti kuo didesnę bangą, tačiau dėl savo aistros moteris beatodairiškai nerizikuotų.

"Antai į Balį, Portugaliją kai kurie banglentininkai važiuoja gaudyti net 20 m aukščio bangų. Tai jau yra superekstremalu, manau, kad taip labiau linkę rizikuoti vyrai, tai tarsi tampa gyvenimo iššūkiu", – šyptelėjo Laura, pripažinusi, jog šiuo metu didžiausia jos svajonė – išdrįsti sudalyvauti bei kuo geriau pasirodyti būsimose varžybose Klaipėdoje.

Pašnekovės manymu, net ir labiau patyrusiems nei ji Lietuvos sportininkams dalyvauti varžybose pasauliniu mastu būtų gana sudėtinga, nes jose labai stipri konkurencija, o ir tokių šalių kaip Australija ar JAV atstovai nuolatos gali treniruotis ant įspūdingų bangų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anna

Anna portretas
Keista, kad realiai tik viena foto surfinant :) visa kita pupytės lygio selfiai

Olga

Olga portretas
Tai kiek laiko skiriat tam savo verslui, jei 4 val treniruojatės, kaip spėjat, nes verslą plėtot šiais laikais ne juokas, koks tai verslas? Kiek kainuoja treneris? Kiek reiktų pinigų tokiam sportui mėnesiui?

Anonimas

Anonimas portretas
Kas nebande gaudyti bangu.., nesupras to laisves pojucio
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių