Klaipėdietis įkliuvo į užkardo spąstus

Dėl neaiškių priežasčių nuleistas Pilies gatvės tilto užkardas šventes apkartino dviem taksi automobilių vairuotojams. Kadangi degė žalias šviesoforo signalas, o matomumas buvo prastas, vyrai nepastebėjo nuleisto įrenginio ir apgadino mašinas. Maža to, policija jiems skyrė dar ir baudas.

Įlenkė mašinų stogus

Incidentas Pilies gatvės tilto prieigose įvyko per Kūčias, gruodžio 24-ąją, apie 5 valandą ryto.

Taksi automobilio vairuotojas Nerijus pasakojo, kad iš Žvejų gatvės pasuko į Pilies ir važiavo Danės gatvės link.

Klaipėdiečio vairuojamas automobilis netikėtai susidūrė su kliūtimi – kliudė tilto prieigose nuleistą užkardą.

"Buvo tamsu, oro sąlygos ir matomumas prastas. Kelio užkardas buvo nuleistas, bet degė žalias – važiuoti leidžiantis – šviesoforo signalas. Užtvaro nebuvo įmanoma pastebėti. Juk vairuotojas žiūri į kelią, šviesoforus, o ne į dangų. Nuleistas užkardas būna apie 1,7 metro aukštyje, prie pat mašinos stogo", – pasakojo vairuotojas.

Per incidentą apgadintas Nerijaus taksi automobilio stogas, sudaužytas plafonas, nulaužta antena. Vyras nuostolius įvertino apie 200 eurų.

Kur kas labiau nepasisekė Nerijaus kolegai, kurio vairuojamas automobilis pirmiau kliudė nuleistą užkardą.

Jo mašinai ne tik sulankstytas stogas, sudaužytas plafonas, nulaužta antena, bet ir išdaužtas priekinis stiklas. Nuostoliai siekia apie 300–400 eurų.

"Kitas taksi automobilis važiavo kiek anksčiau nei aš. Skyrė keliolika sekundžių. Nuleistą užkardą buvo tikrai sunku pastebėti. Juolab kad degė žalias šviesoforo signalas. Matai ir važiuoji. Net mintis nekyla, kad gali būti kažkas ne taip", – dėstė vairuotojas.

Užkardą pakėlė patys

Į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai. Jie užfiksavo eismo įvykį. Vairuotojai kartu su pareigūnais ėjo žiūrėti, kaip pakelti užkardą, kad šis netrukdytų eismo.

Tikrai keista, kad taip paprastai galima nuleisti užkardą

"Įrenginį pakėlėme rankomis. Galvojome jį pririšti, kad vėl nenukristų. Tada pamatėme ant jo įrengtą dėžutę su juoda rankenėle. Pasukome, ir užkardas užsifiksavo. Rišti nebereikėjo. Panašu, kad šios rankenėlės užraktas sulūžęs. Pasukti ją galėjo kiekvienas praeivis. Gal dėl to atsilaisvino įrenginys ir nusileido. O gal tam pakako ir vėjo gūsio. Tikrai keista, kad taip paprastai galima nuleisti užkardą", – stebėjosi Nerijus.

Klaipėdietis pasakojo, kad kartu su pareigūnais nuėjo patikrinti ir kito užkardo dėžutės. Tačiau ant šios esanti rankenėlė nesisukiojo.

"Matyt, tik anos užraktas buvo pažeistas", – pasakojo vyras.

Skyrė penkių eurų baudą

Tačiau apgadintomis mašinomis Nerijui ir jo kolegai nemalonumai nesibaigė. Kitą dieną vyrai buvo iškviesti į policiją.

Pareigūnai jiems surašė administracinio nusižengimo protokolus už tai, kad neatsižvelgė į oro sąlygas, nepasirinko saugaus greičio, nepastebėjo kliūties važiuojamojoje kelio dalyje ir nespėjo sustabdyti automobilių. Bauda siekė penkis eurus.

"Neatsižvelgta, kad abi mašinos tilto link važiavo išsukusios iš Žvejų gatvės. Atstumas mažas ir nėra kur įsibėgėti, kad būtų pasiektas didesnis nei leistinas greitis. Jis šiame ruože yra 30 kilometrų per valandą", – atkreipė dėmesį vairuotojas.

Anot Nerijaus, jo automobilis nėra apdraustas kasko draudimu, tad draudimo kompanija atsisako išmokėti išmoką už sugadintą transporto priemonę.

"Sakė surasti užkardo savininką. Pinigai bus išmokėti, jei šis yra apsidraudęs civilinės atsakomybės draudimu. Kas atsakingas už tilto mechanizmų priežiūrą? Kas atlygins nuostolius?" – klausė vyras.

Nuleistas buvo ir per Kalėdas

Nerijus apie incidentą paskutinį praėjusių metų penktadienį, gruodžio 29-ąją, pranešė savivaldybei. Vyrui buvo keista, kad specialistai nieko nežinojo apie tilto problemas, nors įvykį fiksavo policijos pareigūnai.

"Klausiau, kas atlygins nuostolius? Specialistai tvirtino, kad atliks tyrimą, o tada informuos apie situaciją", – pasakojo vyras.

Klaipėdietis pasakojo, kad nuleistas Pilies tilto užtvaras vairuotojų tykojo ir pirmą Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją. Situacija buvo analogiška – užkardas nuleistas, o švietė žalias šviesoforo signalas.

Nerijus stebėjosi, kodėl kelio užtvaras nėra susietas su šviesoforu, kodėl šiam nusileidus neužsidega raudonas šviesoforo signalas. Juk tiltas visai neseniai atnaujintas.

Pilies tilto rekonstrukcija baigta prieš trejus metus. Darbai atsiėjo beveik 3,74 mln. eurų.

"Nežinau, ar kas nors nukentėjo per Kalėdas, tačiau darosi baisu važiuoti Pilies gatvės tiltu. Dabar visą laiką pažiūriu, ar visi užkardai pakelti. Tik tada važiuoju", – tvirtino vyras.

Savivaldybė atlieka tyrimą

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Alma Montvilienė pripažino, kad šis atvejis išties keistas.

"Pirmą kartą taip nutiko. Sunku pasakyti, kodėl susidarė tokia situacija. Taip neturėtų būti, kad užkardas nuleistas, o šviečia žalias šviesoforo signalas. Gal čia chuliganai pasidarbavo? Atliekame tyrimą", – komentavo vyriausioji specialistė.

A.Montvilienė pasakojo, kad apie klaipėdiečio pranešimą informuota įmonė "Viadukas", kuri mieste prižiūri tiltus ir viadukus.

"Dėžutė, kurioje yra tilto pakėlimo ir nuleidimo mechanizmai, buvo užrakinta. Pats patikrinau. Nežinau, kodėl užkardas nusileido. Daugiau ką nors sunku pakomentuoti. Aišku tik tiek, kad pats užkardas negalėjo nusileisti. Jei chuliganai buvo išlaužę užraktą, įvykį turėtų aiškintis policija", – teigė įmonės "Viadukas" Klaipėdos skyriaus viršininkas Arvydas Biesevičius.

Domėtasi, ar Pilies gatvės tiltas nėra stebimas vaizdo kameromis. Viltasi, gal užfiksuota, kas nutiko. Tačiau kamera yra nukreipta į upę.

Valdo elektroniniu būdu

Pasak A.Biesevičiaus, įmonės darbuotojai nė karto nėra atidarę dėžučių, kuriose yra tilto pakėlimo ir nuleidimo mechanizmai.

Atkreiptas dėmesys, kad dar nėra praėjęs penkerių metų statinio garantinis laikotarpis. Pats įrenginys pakeliamas naudojant kompiuterį.

"Būdelėje, iš kurios valdomas tiltas, tikrai nieko nebuvo. Patalpoje yra signalizacija. Jei kas veršis į vidų, ši suveiks, ir atvažiuos apsaugos tarnyba", – tvirtino vadovas.

A.Biesevičius aiškino, kad elektroninis užkardo nuleidimas yra susietas su šviesoforu. Įrenginio nenuleisi tol, kol neįsijungs raudonas šviesoforo signalas.

"Neturime specialisto, kuris atliktų tik užkardo priežiūrą. Esame atsakingi už tai, kad tiltas sklandžiai pakiltų ir nusileistų. Užkardus pastatė specialistai. Į dėžutes mes nelendame. Gal kas išplėšė? Lauksime policijos išvadų", – teigė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Tokiais atvejais daromas eksperimentas,, ar buvo imanoma tokiomis pat oro salygomis pastebeti kliuti. O su kamerom irgi idomus faktas, filmavo upe..

Juokingi tie policijos pareiškimai

Juokingi tie policijos pareiškimai portretas
atrodo, kad juos tiesiai iš vaikų darželio į policiją priėmė nes jokio loginio mąstymo. Degė žalias ir važiavo drąsiai... tai policininkas gal gali paaiškint jei per žalią negali važiuot drąsiai tai tada kokia spalva turi degt, kad važiuot drąsiai ?

Pasipiktinęs lakstančiais

Pasipiktinęs lakstančiais portretas
Tame ruože yra 30km/h, kai važiuos tokiu greičiu viskas kliūtis ir matys ant kelio, o kai lekia mieste po 70ir dar tel kalba tai taip ir būna.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    5
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių