Klaipėdietis nepilnametis grasino susidoroti su teisėjais

Terorizavimas, didelės vertės turto prievartavimas, valstybės tarnautojų įžeidimas - tokie įtarimai įteikti 13 kartą teistam klaipėdiečiui nepilnamečiui.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl žmonių terorizavimo, didelės vertės turto prievartavimo, nepagarbos teismui bei valstybės tarnautojų įžeidimo.

Įtarimai dėl nusikalstamos veikos padarymo įteikti jau 13 kartų teistam nepilnamečiui.

Teisėsaugininkai įtaria, kad kaltininkas, nepatenkintas jo atžvilgiu priimtu apkaltinamuoju nuosprendžiu ir paskirta laisvės atėmimo bausme, laiškuose grasino nuosprendį priėmusiems teisėjams ir valstybinį kaltinimą palaikiusiai prokurorei.

Įtariama, kad laiške, adresuotame prokurorei ir teisėjams, kaltininkas įžeidinėjo valstybės tarnautojus, reiškė nepagarbą teismui, grasino fiziškai susidoroti su minėtais valstybės tarnautojais ir jų šeimos nariais, artimaisiais giminaičiais bei susprogdinti jų automobilius ir teismo pastatą.

Be to, kitame laiške kaltininkas, įtariama, grasino fiziškai susidoroti su teisėjais ir jų šeimos nariais bei sunaikinti jų turtą, taip pat reikalavo, kad į jo banko sąskaitą būtų pervesta 50 000 Lt.

Šiuo metu nepilnametis atlieka jam paskirtą 5 metų 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Baudžiamojo kodekso 145 str. 2 d. už žmogaus terorizavimą numato laisvės atėmimą iki 4 metų,  81 str. 3 d. už didelės vertės turto prievartavimą - laisvės atėmimą nuo 3 iki 10 metų, 232 str. už nepagarbą teismui - baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

baudžiamojo kodekso 290 str. už valstybės tarnautojo įžeidimą numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 2 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko

Nieko portretas
nesuprantu. Ar teisingai supratau 13 kartų teistas nepilnametis. Kaip tai suprasti. Paprastai teisiami ir baudas moka tėvai, jei nepilnametis nusikalsta. Kažkas čia ne taip. JAV tokį vaikiną siustų pas psichologą ir gydytų nuo pykčio priepuolių, pas mus teisia. Kažin ar čia ne rekordas pasaulinėje praktikoje. Tai kelerių metų jis buvo kai prasidėjo nusikaltėlio karjera, - 9 ar 10-ties.

RK.

RK. portretas
Baudžiamoji atsakomybė prasideda nuo 14 metų.

bla...

bla... portretas
Turėtų viešai parodyti jo nuotrauką. Klaipėda turi žinoti savo didvyrius.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių