Klaipėdoje – 60 seniūnaitijų

Panaikinusi vienintelę mieste esančią seniūniją, Klaipėdos savivaldybė pradeda seniūnaitijų steigimo procesą.

Uostamiesčio politikai, pritarę naujai savivaldybės administracijos struktūrai, paskelbė nuosprendį Melnragės-Girulių seniūnijai. Ji bus panaikinta nuo kitų metų balandžio 1 dienos.

Tačiau sykiu buvo sudaryta darbo grupė, kuri aiškinsis, ar tikslinga Klaipėdos mieste steigti seniūnijas.

Kol bus atsakyta į šį klausimą, uostamiesčio valdininkai pradeda seniūnaitijų steigimo procesą. Anot Klaipėdos mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės, mieste įkurti seniūnaitijas įpareigoja įstatymas.

Savivaldybė jau parengė miesto tarybos sprendimą dėl seniūnaičių rinkimo tvarkos. Jis dar turi būti pateiktas visuomenei svarstyti. Išanalizavus gautus pasiūlymas, sprendimo projektas gali būti teikiamas gruodžio ar sausio mėnesį vyksiančiame tarybos posėdyje. J.Simonavičiūtė patikino, kad seniūnaičių rinkimai gali įvykti jau kitais metais.  

„Seniūnija yra savivaldybės administracijos padalinys - vykdomoji valdžia. O seniūnaitija yra tarsi mažoji taryba. Pavyzdžiui, yra savivaldybė ir miesto taryba. Tokiu pat principu turi veikti seniūnija ir seniūnaitija. Ji prižiūrės seniūnijos darbą“, - aiškino J.Simonavičiūtė.

Klaipėdos mieste turėtų būti įsteigta apie 60 seniūnaitijų - pagal rinkimų apylinkių teritorijas. Todėl bus išrinkta ir 60 seniūnaičių. Rinkimuose į seniūnaičio postą dalyvausiantys klaipėdiečiais turės būti tos rinkimų apylinkės gyventojai. Rinkimus organizuos savivaldybės administracija. Seniūnaičiai turės dirbti visuomeniniais pagrindais, negaudami atlygio. Tačiau J.Simonavičiūtė vylėsi, kad tai nesumenkins gyventojų aktyvumo, nes seniūnaičio pareigos gali tapti tramplynu patekti ir į miesto tarybą. 

60 seniūnaičių tarpusavyje išsirinks 10 žmonių, kuriuos deleguos į seniūnaičių sueigą. Ji taps miesto tarybos patariamuoju balsu - galės dalyvauti posėdžiuose, teikti įvairius pasiūlymus dėl miesto tvarkos, plėtros, gyventojų užimtumo, socialinių reikalų.

J.Simonavičiūtės teigimu, įsteigus seniūnaitijas taps aišku, ar Klaipėdoje reikia seniūnijų, nes paaiškės, ar gyventojams reikia, kad valdžia būtų kuo arčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių