Klaipėdoje - Afganistanui skirtas diskusijų ciklas

Vos prieš dvi savaites LCC tarptautiniame universitete buvo atidaryta Lietuvos ir Kanados autorių fotografijų paroda “Afganistano atkūrimas”, kurią miestiečiai dar gali apžiūrėti iki rugsėjo 25-osios.

Atidarymo metu nuskambėjo pažadas, kad karą išgyvenusio ir atsitiesti besistengiančio Afganistano vardas universitete jau netrukus bus minimas ir platesniame kontekste. Pažadą universitetas tesėjo itin greitai - jau šią savaitę LCC vyks net trys Afganistanui skirti atviri diskusijų forumai. Jų metu šiuolaikinio Afganistano gyvenimas ir bandymas atkurti šioje šalyje saugumą bei demokratiją bus apžvelgiami iš trijų skirtingų perspektyvų - karinės, atkūrimo (vystymo) bei literatūrinės.

Rugsėjo 23-ąją, trečiadienį, nuo 17.30 iki 18.30 val., universitete (adresu Kretingos g. 36) prezentaciją apie Lietuvos taikos misiją Afganistane darys ir į klausimus atsakys Žemaičių apygardos 3-osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Vytautas Reklaitis.

Rugsėjo 24-ąją, ketvirtadienį, nuo 17.30 iki 18.30 val., LCC svečiuosis Kanados ambasados Vilniaus biuro vadovas Habib Massoud, kuris susirinkusiems papasakos apie tarptautines pastangas padėti karo išvargintam Afganistanui jį atkuriant. Kanada, kaip ir Lietuva bei kitos 60 šalių, priklauso Jungtinėms Tautoms - organizacijai, kuri pasižadėjo užtikrinti demokratiją Afganistane ir civilizuotą šios šalies raidą. 

Po šios prezentacijos ir kavos pertraukėlės, tą pačią dieną vyks ir trečiasis serijos forumas. Jo metu LCC rektorius dr. Kyle Usrey, Anglų kalbos ir literatūros katedros vedėja dr. Geri Henderson bei šios katedros profesorė dr. Becky Briley papasakos apie tai, kaip Afganistano taikos problematika atspindima šiuolaikinėje literatūroje.

Visi trys forumai atviri šiomis temomis besidomintiems klaipėdiečiams ir yra nemokami. Diskusijos vyks anglų kalba, be vertimo į lietuvių.


Šiame straipsnyje: Afganistanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių