Klaipėdoje anglų kalbos egzaminas – be nuotykių

Šeštadienį 1132 Klaipėdos abiturientai laikė valstybinį anglų kalbos egzaminą. Į egzaminą neatvyko pusė šimto moksleivių.

Valstybinį anglų kalbos egzaminą Klaipėdos abiturientai laikė 10 egzaminų centrų. Šiemet, pasak Klaipėdos savivaldybės Ugdymo kokybės ir kaitos poskyrio vedėjos Virginijos Kazakauskienės, jokių techninių trikdžių nebuvo.

„Šiais metais abiturientų Klaipėdoje pareiškė norą laikyti anglų kalbos egzaminą truputėlį mažiau abiturientų nei pernai, tai yra 1184 moksleiviai. Tai – antras gausiausias egzaminas po lietuvių kalbos“, – patvirtino V.Kazakauskienė.

Šiandien Klaipėdoje į egzaminą neatvyko 52 abiturientai, dalis jau turi išsilaikę tarptautinį anglų kalbos egzaminą, dalies moksleivių neprileido prie egzamino, nes jie neišlaikė įskaitos, o kiti neatvyko dėl nežinomų priežasčių.

Pašalintųjų iš egzamino nebuvo.

Egzaminą galės perlaikyti pakartotinos sesijos metus, jei į egzaminą priežastis buvo pateisinama, tai esą spręs mokyklos vadovas.

Ir šiemet daugiausia uostamiesčio dvyliktokų laikys lietuvių kalbos, taip pat matematikos ir istorijos valstybinius egzaminus.

Toks abiturientų pasirinkimas esą nesikeičia jau kelerius metus. Lietuvių kalbos egzaminas yra populiariausias, nes jis vienintelis – privalomas. Kiti populiarūs išlieka, nes jų reikia stojant į aukštąsias mokyklas.

Valstybinių egzaminų iš viso yra 12, tačiau Klaipėdoje bus laikoma vienu mažiau, nes nė vienas abiturientas nepasirinko savo žinių pasitikrinti valstybiniame prancūzų kalbos egzamine.

Brandos atestatą norintys gauti abiturientai privalės išlaikyti bent du egzaminus: privalomą lietuvių kalbos ir literatūros pasirinktu lygiu ir vieną kurį nors kitą valstybinį arba mokyklinį egzaminą.

Valstybiniai užsienio kalbų egzaminai, kaip ir pernai, bus organizuojami šeštadieniais tam, kad neišsitęstų sesija.

Brandos egzaminų sesija baigsis birželio 19 dieną. Paskutinysis – valstybinis informacinių technologijų egzaminas.

Šiemet Klaipėdoje brandos egzaminus laikys 2 tūkst. 646 kandidatai – bendrojo lavinimo bei profesinio mokymo įstaigų abiturientai ir anksčiau mokyklas baigę ir dabar savo brandos atestatus norintys pakoreguoti klaipėdiečiai.

Statistika

Klaipėdiečiai pasirinko laikyti šiuos egzaminus:

Valstybiniai

Lietuvių kalba ir literatūra – 1340

Anglų kalba – 1174

Matematika – 850

Istorija – 801

Biologija – 443

Geografija – 429

Fizika – 200

Chemija – 145

Informacinės technologijos – 101

Rusų kalba – 94

Vokiečių kalba – 34

Mokykliniai

Lietuvių kalba ir literatūra – 1239

Technologijos – 741

Menai (šešios sritys) – 164

Rusų (gimtoji) kalba – 81



NAUJAUSI KOMENTARAI

studentė

studentė portretas
"dalies moksleivių neprileido prie egzamino, nes jie išlaikė įskaitos" tai neprileido prie egzamino, nes išlaikė įskaitą? :D
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių