Klaipėdoje aptarta baseinų plėtra

Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo pristatyta baseinų poreikio ir išsidėstymo galimybių studijos tarpinė ataskaita. Klaipėdos miesto savivaldybės politikams ir administracijos atstovams pateikta Klaipėdos miesto demografinės ir ekonominės situacijos analizė, baseinų tipų ir išdėstymo tankumo Lietuvoje bei užsienio valstybėse analizė, miesto gyventojų apklausos suvestinė.

Studiją atliekantys bendrovės „Lyderio grupė“ atstovai Stasys Vieversys bei Sofija Kogan pabrėžė, kad Klaipėdos baseinų situacija yra prasčiausia luginant su kitais šalies didžiaisiais miestais. Situacija nepagerėtų net ir rekonstravus „Gintaro“ baseiną.

Atsižvelgiant į tai, kad iš beveik 700 apklaustų įvairių socialinių sluoksnių ir amžiaus grupių klaipėdiečių išreiškė pageidavimą naudotis baseinu asmeniniam sveikatos gerinimui ir relaksacijai, o taip pat pageidautų ir kitų papildomų sveikatingumo paslaugų, mero pavaduotojas V. Čepas išreiškė mintį, kad Klaipėdoje reikia tokio baseino, kuriame būtų suderinti tiek vandens sporto šakų atstovų, tiek ir visų miesto gyventojų laisvalaikio poreikiai.

Kadangi pagal gyventojų apklausos atsakymus ryškus prioritetas yra teikiamas ne profesionaliajam sportui, o laisvalakio įrangai baseine - vandens kaskadoms ir povandeninio masažo srovėms, ramaus pasiplaukiojimo erdvei, taip pat saunai, garinei pirčiai, infraraudonųjų spindulių pirčiai, ledo kambariui, - Sporto skyriui pavesta papildomai išsiaiškinti vandens sporto šakų atstovų poreikius.

Vėliau galimybių studijos atlikėjai turės pateikti baseinų išdėstymo schemą mieste, tai pat preliminarius baseinų tipus bei investijų dydžius. Pagal surinktus duomenis bus taip pat svarstoma kaip pritraukti privatų kapitalą, pavyzdžiui, papildomų sveikatinimo paslaugų teikimui.

Klaipėdos miesto savivaldybė yra pateikusi paraišką Europos Sąjungos 2007-2013 metų Lietuvos-Lenkijos-Rusijos pasienio bendradarbiavimo programai. Paraiškoje numatyta parengti dviejų miesto baseinų techninius projektus. Atsakymo tikimasi šių metų rugpjūčio viduryje.


Šiame straipsnyje: baseinasKlaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

prijauciantis

prijauciantis portretas
klp labai truksta baseinu uz priimtina kaina netgi, pvz kaune esantis baseinas kauno sporto mokykloje priima ne tik sportininku, taciau vakarais ir visus norincius, o kaina pries metus tebuvo 10Lt i kuriuos ieina pasiplaukiojimas baseine ir pirtele (sauna). Plius visos patalpos atrenuovuotos. O pas mus nueini i Dinamo baseina susimoki uz karta 25 litus ir gauna supuvusius dusus, kuriuose baisu, kad nepasigautum grybelio ir plius dar jokios pirties neduoda.

Storas

Storas portretas
Labai gaila musu eks merai zadeje daug padare ssssssssssssssss...ir tik zadejo,kas yra musu visuomeneje kaip ir normalu... be abejo vandens parkas ar geras baseinas tai ir yra kelias kazkaip nors uzimti jaunima suteikti miestelenams atrakcijas ar tai sutraukti kazkokius nors turistus????

nnn

nnn portretas
po aptarimo bus10metu svarstymo kur statyti,poto 2metus svarstys kas statys,dar 2metus tirs ar skaidrus konkursas ir po metu prades statyti.Taigi 15metu dar musu baseinas bus saltoji Baltija.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių