Klaipėdoje atidaroma SGD paskirstymo stotis

Penktadienį Klaipėdoje oficialiai atidaroma 28 mln. eurų vertės suskystintų gamtinių dujų (SGD) stotelė. Ji atidaroma lapkričio 27-ąją - tą pačią dieną prieš trejus metus į Klaipėdą iš Pietų Korėjos laivų statyklos atplaukė SGD laivas-saugykla „Independence“.

Bendrovės „Klaipėdos nafta“ valdomoje stotyje įrengtos 5 po 1 tūkst. kubų talpos talpyklos, iš jų SGD bus perkraunamos į autodujovežius. Stotyje įrengtos dvi SGD dujovežių pripylimo aikštelės, taip pat bus galima SGD perpilti į laivus-dujovežius.

SGD paskirstymo stotį statė Vokietijos „PPS Pipeline Systems“, kuri už 33,3 mln. eurų 2014 metais nutiesė ir SGD terminalo dujotiekį, bei jos partnerė Čekijos „Chart Ferox“.

Europos Komisija pernai liepą SGD skirstymo stočiai skyrė 4 mln. eurų, dar 20,4 mln. eurų paskolą „Klaipėdos naftai“ šiam projektui ir naftos terminalo plėtrai suteikė Šiaurės investicijų bankas (ŠIB).

Naujoji stotis jau išbandyta kiek anksčiau - spalio viduryje autodujovežiais jas išvežė dujų prekybos bendrovė „Litgas“, patiekusi dujas Lenkijos dujų tiekimo įmonei „Duon“.

Ateityje numatyta galimybe stoties pajėgumus išplėsti iki 10 tūkst. kubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Taip ir nesupratau, kada gi ta stotis atidaroma. Rašoma, kad penktadienį, o tekste – lapkričio 27-ąją. Na ir raštingi tie Kauno dienos žurnalistai, rašo tarsi šiandien būtų Balandžio 1-oji. Žodžiu, Kauno diena – žiniasklaidos šiukšlių portalas.

...

... portretas
Kam tos antžeminės pilstymo stotys bus reikalingos kai nuomotojas SAVO 'Independencą' išsiplukdys (ar 'remontui' uždarys)?..

ne ,,išlaikomas iš mūsų pinigų"

ne ,,išlaikomas iš mūsų pinigų" portretas
o reikalaujantis niekur kitur iki šiol negirdėto brangumo išlaikymo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių