Klaipėdoje „Atlanto“ vyriausiasis treneris K.Sarsanija rado nematytų dalykų

„Ilgai dirbau milijoniniame Voroneže, dažnai ir daug kur lankausi gimtojoje Maskvoje, tačiau niekur šiuose miestuose nebuvau matęs TRX treniruoklių“, – „Atlanto“ vyriausiajam treneriui Konstantinui Sarsanijai sportiniai diržai tapo savotiška naujiena palyginti mažoje Klaipėdoje.

Futbolo specialistas džiaugėsi, kad vieno sporto klubo vadovė Rasa Vilkienė jam padėjo paįvairinti ir net palengvinti treniruočių procesą.

„Rengiant komandą yra ciklai, mikrociklai, per kuriuos žaidėjai ne vien pluša stadione. Kai R.Vilkienė pasiūlė vyrams padirbėti su TRX diržais, buvo abejonių ne tik dėl nežinomų treniruoklių, bet ir dėl to, ar galiu patikėti žaidėjus man mažai žinomai specialistei. Buvo smalsu, kaip vyks pratybos. Šiandien galiu pasidžiaugti gražiu ir naudingu komandai bendradarbiavimu. Buvau maloniai nustebintas“, – šypsojosi K.Sarsanija.

Anot stratego, anksčiau nepavykdavo sujungti statikos ir dinamikos pratimų. Žaidėjai treniruodavo pavienes kūno dalis – kojas, nugarą, pilvą, o šiandien jie gali tvirtėti kompleksiškai. Be to, naudojant diržus, dirba abi raumenų – vertikali ir horizontali – plokštumos, beveik visi sąnariai. Pratimai su TRX treniruokliais atstoja net pratybas su štangomis.

„R.Vilkienė išgelbsti ir mus – trenerius, ir futbolininkus nuo dalies nuobodžių treniruočių, kurias ne itin mėgsta žaidėjai. Jos pratybos – profesionalios, per jas persipina muzika ir darbas, – sakė „Atlanto“ vairininkas. – Nors per rungtynes vyrai išeikvoja daug jėgų, Rasa įrodė, kad jau kitą dieną statikos pratimus galima atlikti linksmai, emocionaliai, skambant sportuoti skatinančioms melodijoms. Nenuobodžios pratybos net pakelia jų tonusą. Žaidėjai išsikrauna psichologiškai – pajuokauja, pasišaipo vienas iš kito.“

Gerai su Europos futbolo klubais susipažinęs specialistas pabrėžė, kad šioje treniruočių dalyje „Atlantas“ niekuo nenusileidžia Senojo žemyno komandoms.

„Pavyzdžiui, Italijos klubai neturi nei diržų, nei muzikalių treniruočių, nei gražių moterų trenerių“, – tvirtino rusas.

„Atlanto“ strategas stebėjosi, kad iš pažiūros nesudėtingas treniruoklis toks universalus: „Treniruotėms galima išnaudoti viską, kas yra aplink – automobilį, suolus, net futbolo vartus.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių