Klaipėdoje atsiras beglobių kačių šėryklos

  • Teksto dydis:

Klaipėdos savivaldybės administracijoje vykusiame pasitarime apie laukinių gyvūnų sterilizavimą, privalomą registravimą ir žiaurų elgesį su gyvūnais diskutavę įvairių sričių specialistai priėjo vieningos išvados – laukinių gyvūnų populiacijos kontrolę Klaipėdos mieste būtina tęsti, o žiauriai su gyvūnais besielgiančius gyventojus privalu griežtai bausti.

Klaipėdos savivaldybės administracijoje vykusiame pasitarime apie laukinių gyvūnų sterilizavimą, privalomą registravimą ir žiaurų elgesį su gyvūnais diskutavę įvairių sričių specialistai priėjo vieningos išvados – laukinių gyvūnų populiacijos kontrolę Klaipėdos mieste būtina tęsti, o žiauriai su gyvūnais besielgiančius gyventojus privalu griežtai bausti.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė į pasitarimą pakvietė privačių veterinarijos klinikų gydytojus, beglobių gyvūnų priežiūra užsiimančių įstaigų darbuotojus bei Valstybinės maisto veterinarijos tarnybos atstovus pasitarti, kaip geriau kontroliuoti bešeimininkių gyvūnų mieste populiaciją, ką daryti su klaipėdiečiais, nuodijančiais daugiabučių namų kiemuose gyvenančius laukinius katinus ir aptarti daug kitų klausimų. Pasak I. Šakalienės Lietuvos savivaldybių asociacija visas savivaldybes informavo, kad Lietuvoje  dėl stabdomo finansavimo nuo sausio mėnesio ketinama atsisakyti privalomo gyvūnų registravimo, todėl prašė pateikti nuomonę,  ar klaipėdiečiai sutinka su tokia nuostata, ar vis dėlto ši priemonė yra reikalinga. Pasitarime dalyvavę visų sričių specialistai vieningai pasisakė už gyvūnų registravimą. Esą pabėgusį nuo šeimininkų registruotą gyvūną lengviau identifikuoti ir grąžinti jį teisėtiems globėjams, o identifikavus gyvūną, su kuriuo buvo žiauriai elgiamasi, lengva rasti ir nubausti skriaudėją.

Nors uostamiestis labai sėkmingai dirba beglobių gyvūnų populiacijos kontrolės srityje, nepaisant to labai daug  jų yra užmigdoma eutanazijos būdu. Todėl specialistai yra tvirtai įsitikinę, kad būtina ir toliau kontroliuoti laukinių gyvūnų populiaciją, investuojant į jų sterilizavimą.

Paskutiniu metu mieste padažnėjo atvejų, kai daugiabučių namų kiemuose ir teritorijose aptinkama nugaišusių gyvūnų. Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas  A. Bauža informavo, kad gaunama daug prašymų ištirti, ar rasti gyvūnai nebuvo nunuodyti. Pasak  jo, šiemet patikrinus 50 pranešimų apie galimą gyvūnų nuodijimą, pasitvirtino šeši atvejai. A. Bauža įsitikinęs, kad pikti nuodytojai turi būti griežtai baudžiami, tačiau esą nelengva tokius faktus nustatyti.  Baudos dėl žiauraus elgesio su gyvūnais yra didelės, tačiau tam, kad jas skirti reikalingi svarūs įrodymai.

Statistikos duomenimis, šiemet Klaipėdoje sugauti 1876 benamiai, bešeimininkiai gyvūnai, 178 iš jų atiduoti globoti naujiems šeimininkams, net 725 sterilizuoti,  o 509 – užmigdyti.

Siekiant išvengti smurtinės laukinių kačių mirties, kuomet gyvūnai randami nunuodyti daugiabučių kiemuose, savivaldybės administracija nuo kitų metų pradės ženklinti vietas beglobių kačių šėrimui.  Yra pasirinkti mikrorajonai,  kur atokiau nuo gyvenamųjų namų ir kiemų bus specialiais ženklais žymimos  vietos katėms šerti. Kitose savivaldybėse tokia praktika jau egzistuoja, kai kur katėms jų šėrimo vietose net pastatomi specialūs namukai, kad gyvūnai galėtų paėsti sauso maisto po stogeliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

keistuolių teatras

keistuolių teatras portretas
vietoj to, kad gerintų priežiūros sąlygas, gyvūnų prieglaudose, sumąstė mieste įrengti "kačių šėryklas" ir dar su adresais. Na jei nematytum, jog apie tai kalba rimta savivaldybės atstovė, galėtum pamanyti, jog moteriškė lengvai kuoktelėjus. O kaip šuniukai ir balandžiai, - jiems šėryklos irgi bus?

as

as portretas
Debilai jus debilai... issinaikinkit kates, o paskui vel zviekit, kad ziurkes puola kaaa daryti..... arba vapse isnaikinkit visa kas gyva ir juda, galesit tada bujoti sunkisti gyvuliai, kol patys vieni kitus issipjausit

kas valys

kas valys portretas
Gal dar sudarykim brigada,kuri valytų kačių pridergtas laiptines ir skepus,odar tuo pačiu išrinktų kačių kakučius iš smėliadėžių.MYLI GYVŪNĖLĮ TAI IR MYLĖK JĮ NAMUOSE!!!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių