Klaipėdoje bus svarstomos Vasaros estrados perspektyvos

Uostamiesčio savivaldybės, Britų tarybos Lietuvoje ir Tarptautinių kultūros programų centro iniciatyva penkatdienį, Klaipėdos dailės parodų rūmuose organizuojamos kūrybinės dirbtuvės „Future City Game“.

„Future City Game” - tai tarptautinis projektas, savotiškas žaidimas, kurio metu dalyviai ieško kūrybiškų sprendimų ilgalaikėms miestų problemoms spręsti. Tikslas - pasiūlyti geriausią idėją, kuri pagerintų ir aktyvintų tam tikros teritorijos ar objekto, o tuo pačiu ir mūsų miesto, veiklą ir perspektyvas. Dirbtuvių eigoje dalyvių komandos varžosi tarpusavyje, kurdamos ir pristatydamos savo mintis miesto atstovams, specialistams ir gyventojams.

Klaipėdos dirbtuvių tema skirta Vasaros estrados perspektyvų ir galimybių analizei. Kas turėtų būti daroma, kad kadaise minias žmonių į įvairius renginius bei koncertus sutraukdavusi Vasaros estrada vėl taptų patraukli renginių organizatoriams? Ką reikėtų keisti, kad ji vėl taptų klestinčiu ir gyvybingu miesto bendruomenės laisvalaikio poreikius tenkinančiu centru? Ar įmanoma šiandieninę situaciją pakreipti į palankesnę pusę?

Projekte Klaipėdoje kviečiami dalyvauti apie 30 įvairiausių sričių atstovų: Klaipėdos miesto savivaldybės politikai ir administracijos darbuotojai, Klaipėdos apskrities viršininko administracijos atstovai, verslininkai, universitetų darbuotojai, Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojai, sporto bendruomenės nariai, pavieniai kūrėjai ir renginių organizatoriai. Svečių teisėmis žaidimą stebėti kviečiami žurnalistai, Palangos savivaldybės atstovai bei bendrovės „Poilsio parkas“ darbuotojai.

Žaidimas vyks pagal taisykles. Pradžioje dalyviams bus pateikiama medžiaga apie Vasaros estrados situaciją ir problemas. Dalyviai gaus reikalingą informaciją bei įrankius, kurie padės jiems atlikti užduotis ir pagrįsti rezultatus. Dalyviai bus suskirstyti į keturias komandas, kurių kiekvieną sudarys asmenys iš skirtingų sričių: miesto savivaldos, verslo, politikos, kultūros, kt.

Norėdamos laimėti, komandos turės panaudoti įvairius įgūdžius: pristatymo, derybų meną, gebėjimą priimti bendrą sprendimą ir pan., o dirbtuvių pabaigoje pristatyti savo Vasaros estrados ateities viziją. Visos idėjos bus įteiktos Klaipėdos miesto merui ir administracijai, siekiant, kad dirbtuvių idėjos būtų svarstomos, įtraukiant jas į miesto strateginį veiklos planą. Idėjas numatoma paskelbti ir viešai, siekiant sulaukti miesto bendruomenės vertinimų.

„Future City Game“ tikslas - padėti dalyviams sugalvoti idėjas, kurios būtų tiek futuristinės, tiek realiai įvykdomos, bet svarbiausia - aktualios ir turinčios ilgalaikį poveikį Klaipėdos miesto raidai ir bendruomenės gerovei.


Šiame straipsnyje: vasaros estrada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių