Klaipėdoje – dar daugiau diplomuotų senjorų

  • Teksto dydis:

2015-ieji uostamiestyje bus dedikuoti senjorams, o lapkričio 11 d. vyksianti ceremonija turėtų tapti prasminga jų įžanga - Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto (KU SMF) Trečiojo amžiaus universitete studijuojantiems garbaus amžiaus miestiečiams bus įteikti šios neformalaus ugdymo įstaigos baigimo diplomai.

Sėkmingai dvejų metų paskaitų kursą išklausė 68 studentai, kurių amžiaus vidurkis – 66-75 metai. Daugelis studentų neslepia, kad diplomai, kuriuos jau visai netrukus gaus, juos labai džiugina, tačiau tuo pačiu pasitinkant studijų baigimo šventę yra ir truputį liūdna, nes mokslo metai pralėkė greit. Visgi savo pasiekimus ir įgytas žinias būsimi diplomantai ypatingai vertina – tvirtina, kad mokytis reikia visada ir to imtis niekada nevėlu.

„Lankydami Trečiojo amžiaus universitetą tuos dvejus metus mes visi turbūt jautėmės gerokai jaunesni, tarsi sugrįžome atgal į savo studijų laikus. Ypač daug sužinojome apie sveiką gyvenimo būdą, gilinomės į įvairiausius psichologinius dalykus, užsiėmėme įdomia kūrybine veikla. Tai tikrai labai naudinga vyresniam žmogui, palengvina, paįvairina jo kasdieninį gyvenimą. Be to, užmezgėme ir naujų pažinčių, kurias labai vertiname. Ketiname ir toliau bendrauti su kurso draugais, norime ir toliau mokytis, tobulėti“, – studijomis džiaugėsi antro kurso seniūnė Ona Viskontienė.

KU SMF dekanas prof. dr. Artūras Razbadauskas pasidžiaugė kasmet gausėjančiu Trečiojo amžiaus universiteto studentų būriu. Anot jo, daugelis klaipėdiečių vis labiau vertina tai, kad ši neformaliojo ugdymo institucija suteikia puikią galimybę garbaus amžiaus žmonėms dar daug metų išlikti aktyvia visuomenės dalimi, džiaugtis šviesia senatve.

„Studijos orientuotos į sveikatos mokslus ir į sveikos gyvensenos propagavimą, nes būtent sveikata yra mūsų studentų aktyvaus domėjimosi sritis. Dalis studentų įgytas žinias panaudoja ne tik kasdieniniame gyvenime, bet ir kuria ambicingus planus toliau mokytis ir tobulėti“, - kalbėjo KU SMF dekanas.

Trečiojo amžiaus universitetas savo veiklą pradėjo 2010 m. spalio 1-ąją, minint Pasaulinę pagyvenusių žmonių dieną. Įsteigus šią vyresnio amžiaus žmonėms skirtą neformaliojo ugdymo įstaigą siekiama, kad senjorai, turintys daugiau laisvo laiko, galėtų skirti jį studijoms, tobulėjimui, savo jaunystės siekių ir svajonių įgyvendinimui.

Studentai turi galimybę susipažinti su kompiuterinio raštingumo pagrindais, bendravimo internete galimybėmis, jiems suteikiama teisė naudotis universiteto skaityklomis bei auditorijomis. Studentai renkasi kas antrą savaitę ir studijuoja po dvi akademines valandas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Idomu, kokia nauda valstybei, kad baige aukstasias, isvyksta i uzsieni valytojais dirbti? O senjorai turi ir anukelius aukleti, skiepyti jiems meile viskam, tai negi blogai,kad jie, igije ziniu, noriai jas pritaiko gyvenime...

To Kursai

To Kursai portretas
tau reiketu labai daug pasimokinti nuo Tarybiniu laiku ,Aviesgalva

To Kursai

To Kursai portretas
Jūs visiškai teisus, bet..Manau kad paskaičiavus(ar gavus duomenis) kiek valstybei kainuoja kalinių, o ypač pagal mainų programas prisiimtų neva studentų(įvairaus plauko ir šalių tinginių juodašiknių)mokslas, visiems mums plaukai atsistotų ne tik ant galvos.(Mūsų vaikai moka beveik už viską ir visi)Aukštųjų dėstytojai dėl savo išsiauklėjimo ir padėties dantis sukandę kenčia, aukoja savo laisvą laiką,jėgas bet nieko padaryti negali.Kad užsienio dykaduonis lieka durnas kap buves, pas mus visuomet kaltas lieka dėstytojas.O valdžia kiekvienais metais ,,nuleidžia"tokiu luzeriu tuntus į institutus ir kt. mokslo įstaigas..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių