Klaipėdoje – dar vienas socialinis daugiabutis

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje iškils dar vienas daugiabutis sunkiai besiverčiantiems gyventojams. Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir rangovas – „Eikos statybos“ – statybos direktorius Eivydas Lungys pasirašė rangos sutartį, pagal kurią numatoma sklype Rambyno g. 14A pastatyti naują daugiabutį.

„Siekiant išspręsti nepakankamo socialinio būsto fondo problemą Klaipėdos mieste ir prisidėti prie socialinio būsto prieinamumo didinimo pažeidžiamiausioms gyventojų grupėms, numatoma statyti 5 aukštų su rūsiu, 2 įėjimų gyvenamosios paskirties namą. Planuojama įrengti 40 butų. 20 vieno kambario ir tiek pat dviejų kambarių. 8 butai bus pritaikyti asmenims su judėjimo negalia ir šeimoms, kuriose yra tokių asmenų“, – pasakojo S. Budinas.

Darbai turi būti atlikti ne vėliau kaip per 14 mėnesių nuo statybvietės perdavimo ir priėmimo akto pasirašymo dienos. Numatoma 2 324 555,55 Eur kaina (85 proc. – ES lėšos, 15 proc. – savivaldybės biudžeto lėšos).

Tai jau trečiasis socialinis daugiabutis Klaipėdoje. Vienas iškilo dar 2007 metais. Jame yra 90 butų. Antrasis baigiamas statyti Irklų g. 1. Čia suplanuoti 36 būstai, 9 iš jų bus pritaikyti asmenims su judėjimo negalia ir šeimoms, kuriose yra tokių asmenų. Nauji socialiniai būstai bus patogūs gyventi ir šeimoms, ir vienišiems asmenims: statomuose namuose suprojektuoti įvairaus dydžio – 1, 2, 3 kambarių butai, visi jie bus aprūpinti dujinėmis viryklėmis. Neįgaliesiems skirtuose butuose bus sumontuota ir speciali įranga vonioje. 

2018 m. pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybėje į eilę buvo užsirašę 612 asmenų ir šeimų, norinčių išsinuomoti socialinį būstą. Kartu su šeimos nariais laukiančiųjų skaičius siekia 1062. Visi eilėje laukiantys asmenys gali naudotis nauja paramos būstui forma – privataus būsto nuomos mokesčio dalies kompensacija, kuri šiuo metu siekia 54,66 Eur per mėnesį vienam šeimos nariui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pala

Pala portretas
O kokiai kategorijai as priklausau? 20% darbingumas ir be sansu susirast darba bent uz minimuma. O ir issinuomot rinkoje nepaeinant nerasciau. Tiesa, as ne kandidatas i ta busta. Bet nereikia viska absoliutinti

Kodėl mes turim uždirbti pinigus veltėdžiams ir tinginiams?

Kodėl mes turim uždirbti pinigus veltėdžiams ir tinginiams?  portretas
todel, yra 3 kategorijos zmoniu, pirma tai sitie socialiniai ,jie dejo skersa ant visko ir mes juos islaikom, antra kategorija tai buozes ,jie jau isnaudoja mus ir irgi gyvena musu saskaita , ir trecia kategorija tai mes visi normalus ,zmones ,kure negali veltedziauti ,negali apgaudeineti savo artimo ir islaiko pirmas dvi kategorijas ,sazine yra sunki nasta ,tu ja arba turi arba ne, pirmos dvi kategorijos jos neturi...

Nuoma mokesite, veltui tik suris spastuose

Nuoma mokesite, veltui tik suris spastuose portretas
Negalvokite, kad tie butai nuomojmi veltui. Yra mokestis ir gana nemazas. Tik skaitosi, kaip socialinis. Mokesite nuoma, kaip ir visi.Tik mazesne.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių