Klaipėdoje - dar vienos aferos užuomazgos

Apsukrių aferistų sumanymas išvilioti iš patiklių smulkiųjų verslininkų tūkstantines sumas ir dingti su visais pinigais gali neišdegti. Kartą pasimokę prekybininkai nėra linkę antrą kartą praryti tokį patį jauką.

Projektas stringa

Pastarosiomis savaitėmis miesto spaudoje aktyviai reklamuojama galimybė prekiauti moderniausioje turgavietėje po stogu Vakarų Lietuvoje. Verslininkai kviečiami įsikurti  bankrutavusio prekybos centro „Bauhof“ patalpose. Čia tik pernai įsteigta UAB „Recom LT“ skelbiasi ketinanti steigti naujos kartos prekyvietę „Mėmelio turgus“, kurioje esą bus sudarytos idealios sąlygos smulkiesiems verslininkams ne tik prekiauti, bet ir verstis kita veikla.

Tačiau graži idėja ėmė buksuoti. Šio projekto autoriai žadėjo veiklą pradėti pavasarį, paskui -  vasarą. Dabar startas atidedamas iki rudens. Priežastis? Neatsirado tiek daug norinčiųjų, kiek tikėjosi šios idėjos autoriai.

Gali būti, kad potencialius nuomininkus atbaido drakoniškos sutarties sąlygos – vadinamajame „Mėmelio turguje“  prekiauti norinti įmonė privalo sumokėti 3000 litų į depozitą bei trijų mėnesių dydžio nuomos mokestį avansu. Mažiausią plotą nuomojant susidarytų dar 2250 litų. Be to, nuomininkai privalo patys įsirengti ir prekybos vietą. Kai kurių kalbintų prekybininkų duomenimis, jau pastatyto „narvo“ apdaila galėtų kainuoti apie 10 tūkst. litų. Investicijos išties nemažos.

Projekto sumanytojai tikrai negarantuoja, kad jūs galėsite ramiai čia dirbti mažiausiai penkerius metus. Tačiau iškart pabrėžia, kad norintieji nutraukti nuomos sutartį galės atsiimti savo 3000 litų depozitą.

Panašus scenarijus

Priežastis, kad prekybininkai nesistumdo „Mėmelio turgaus“ tarpduryje, labai proziška – tie patys,  su bendrove „Recom LT“ siejami, asmenys daugiau nei prieš dešimtmetį jau rinko pinigus už galimybę dirbti pirmojoje privačioje turgavietėje. Tuomet greta jau veikusios turgavietės Tilžės gatvėje UAB „Klaistuva“ užsakymu buvo pastatyti gana dailūs mediniai nameliai, kuriuose buvo įrengti 120 vietų prekybai. Ši vieta buvo pavadinta „Pirklių kiemu“.

Kai kurie smulkieji prekybininkai tuomet susigundė šio projekto sumanytojų pažadais. Iki šiol Tilžės turgavietėje prekiaujanti Nelė prisimena, kad tuomet „Pirklių kieme“ ji užsisakė net dvi vietas, už kurias iškart sumokėjo 4000 litų.

„Tačiau labai greitai ta bendrovė bankrutavo ir aš netekau savo įmokos. Paaiškėjo, kad ir tuos namukus statė ne ta bendrovė, kuri steigė turgų, o visiškai kita. Už darbą jai taip pat liko nesumokėta. Todėl statybininkai tuos namelius atsiėmė“, - prisimena verslininkė.

Panašiai tuomet nukentėjo beveik 120 Tilžės gatvėje veikusioje turgavietėje prekiavusių smulkiųjų verslininkų, kurie patikėjo bendrovės „Klaistuva“ vadovo Vaido Skiočio pažadais ir kiekvienas sumokėjo po 2000 Lt vadinamąjį „sutarties“ administravimo mokestį. Be to, pirmąjį mėnesį už prekybos vietos nuomą kiekvienas jų turėjo mokėti po 250 litų. Vėliau suma padidėjo iki 300, o dar po kelių mėnesių – iki 400 litų. V. Skiotys aiškino, kad pinigų reikia turgavietės reklamai, apšvietimui įrengti, infrastruktūrai tobulinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nukentejas

nukentejas portretas
sveiki, jieskau zmoniu kurie ira sumokeja pinigus uz vieta prekiauti memlio turguj ir kuriems atsibodo laukti atidarimo... +37067373438

projktas buvo pasmerktas dar neprasidėtas

projktas buvo pasmerktas dar neprasidėtas portretas
mulkinti žmones nėra sunku - sąžiningu darbu užsidirbti verslas. Turginukai nėra kvailialiai, kaip organizatoriai mano, kiekvienas biznis turi rizikos, o su klaidom ateina išmintis, labai gerai stiprina atmintį prarasti sunkiai uždirbti pinigai, čia patirties neatimsi tai nenuostabu, kad projektas stringa, nes projekto tikslas apkvailinti netik turginukus, temti laiką ir sulaukti objekto pirklio ir nerti į krūmus pasiėmus smulkiūjų pinigėlius ir atią ir SĖKMĖS ir iki kito karto su kitu projektu. "verslinykai".......

Apgautas

Apgautas portretas
Esu siuo zmogaus gerokai apgautas ir likau stipriame minuse ir iki siol man yra skoloje. Bet jis niekada nekaltas, po to dar ir problemu sukuria. Net nesuprantu, nu skolingas, pripazink, per laika sumokek. Bet kam ta kalte ir problemas stumti ant kitu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių