Klaipėdoje darbo neteks 74 mokytojai

Nuo rugsėjo 1 dienos uostamiesčio mokyklose dirbs mažiau mokytojų. Daugiausia darbo neteks pensinio amžiaus specialistai.

Nuo rugsėjo 1 dienos uostamiesčio mokyklose dirbs mažiau mokytojų. Daugiausia darbo neteks pensinio amžiaus specialistai. Pagrindinė atleidimų priežastis – mažėjantis mokinių skaičius.

Nuo šių mokslo metų pradžios uostamiesčio švietimo įstaigose nebeliks 158 etatų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė aiškino, kad pagrindinė priežastis nuolat mažėjantis mokinių skaičius.

Nemaža dalis etatų panaikinta, dėl mokyklų reorganizacijos.

Darbo iš viso neteks 74 pedagogai. 58 iš jų ne dėl reorganizacijos. Pasak L.Prižgintienės, nemaža jų dalis – 25 yra pensinio amžiaus.

Skaičiuojama, kad švietimo įstaigų darbuotojų išeitinėms kompensacijoms reikės apie milijono litų. Daugiausia pinigų reikės pedagogų kompensacijoms – 700 tūkst. litų.

Iš viso Klaipėdoje dirba apie 3 tūkst. 300 pedagogų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus atstovų pirminiais duomenimis, naujus mokslo metus bendrojo ugdymo mokyklose pasitiks 17 tūkst. 781 mokinys. Tai 483 vaikais mažiau nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
su visa pagarba vyresnio amziaus zmonems, bet kiek dar daug pensinio amziaus zmoniu dirba mokyklose, o jauni zmones turi eiti i gatve

durneliui

durneliui portretas
Dar kartą primigtynai siūlau gydytis. Medicina tikrai pažengė į priekį, aminazino nebenaudoja, visokios grupinės terapijos vyksta. Jums padės, tikrai nebesisapnuos zombiai - liberalai. Kreipkitės, nedelskit, nesikankinkit ir artimųjų savo, jei dar tokie likę, nekankinkit.

Liberalų Klaipėda

Liberalų Klaipėda portretas
Nei švietimas, nei kultūra verslui nereikalingi pramoniniame mieste kokiu liberalai ir laiko Klaipėdą, nes iš šių sričių neuždirbsi, nebus "atkatų" ir kyšių tai ir niekam šios sritys neįdomios. Svarbu algas sau pasididinti, seminarams milijonines sumas ištaškyti ir toliau parazituoti miestiečių sąskaita.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių