Klaipėdoje dėl dviratininkų lenktynių bus ribojamas eismas

Ketvirtadienį jau devintąjį kartą Klaipėdoje startuos jaunių dviratininkų tarptautinės lenktynės „Auksinės kopos“, truksiančios keturias dienas.

Klaipėdos AVPK Kelių policijos biuras informuoja, kad sporto lenktynių metu Klaipėdos mieste bei apskrityje bus ribojamas transporto priemonių eismas.

Visų eismo dalyvių prašoma būti atidesniems, tolerantiškesniems, ypatingą dėmesį atkreipti į pastatytus Kelių eismo taisyklių draudžiančius ženklus ir laikytis jų reikalavimų.

Gegužės 24 d. Klaipėdos mieste bus ribojamas transporto priemonių eismas Šiaurės prospekte nuo 17 iki 21 val.

Gegužės 25 d. Nuo 13 val. 30 min.: eismas ribojamas Nidos gyvenviėtėje. Atkreipti dėmsį į policijos automobilį ar motociklą su įjungtais mėlynais ir raudonais žybčiojančiais švyturėliais bei specialiaisiais garso signalais, kurie lydė dviratininkus.

Gegužės 26 d. Nuo 9 val. ryto kelyje į Palangą  ribojamas eismas (nuo Palangos link Klaipėdos įvedamas dvipusis eismas, ribojamas važiavimo greitis).

Gegužės 26 d. Nuo 16 val. Kelyje Klaipėda – Palanga – Kretinga – Klaipėda atkreipti dėmesį į policijos automobilį ar motociklą su įjungtais mėlynais ir raudonais žybčiojančiais švyturėliais bei specialiaisiais garso signalais, kurie lydės dviratininkus.

Gegužės 27 d. Nuo 10 val. eismas ribojamas Liepų g., Trilapio g., S.Daukanto g., Manto g.

Devintąjį kartą rengiamų jaunių dviratininkų tarptautinių lenktynių „Auksinės kopos“ organizatoriai pasidžiaugė, jog ir šįmet pavyko surinkti gėdos nedarantį prizinį fondą.

Varžybų organizacinio komiteto narys, Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis sakė, šiais metais prizų suma sieks apie 20 tūkst. litų.

Nugalėtojui ir kitiems dviem prizininkams atiteks naujutėliai dviračiai, kuriuos įsteigė buvę profesionalūs dviratininkai Vilmantas Vilinauskas, Justas Volungevičius, vieną – parduotuvė „Vasarė“.

Į Klaipėdą atvyks ir prologo rungtimi kovą pradės 15 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Suomijos ir Moldovos. Neatvyks pastaraisiais metais dalyvavę rusai.

„Varžysis apie šimtą 16–17 metų dviratininkų, – suskaičiavo specialistas. – Malonu, kad užsieniečiai mūsų varžybas žino ir gerai vertina. Po dvi ekipas atstovaus Lenkijai, Baltarusijai ir Latvijai.“

Mūsų šalies garbę gins penkios ekipos. Viena jų – iš Klaipėdos.

„Vargu ar lietuviams pavyks šįmet laimėti, nes varžysis atskirų miestų  komandos. Praėjusiais metais buvome suformavę rinktines, ir tai brangiausius prizus išsivežė užsieniečiai“,– svarstė specialistas.

Didžiausia uostamiesčio komandos viltis – Vladislavas Popovas. Jam padėti ir aukštą vietą užimti gali Emilis Kareiva.

Lenktynių etapai

24 d. prologas (18.30 val.): Šiaurės prospektas (3 km).

25 d. I etapas (14.30 val.): Klaipėda – Nida, aštuonių ratų lenktynės Nidos gatvėmis (iš viso 107,1 km). Starto vieta – Smiltynėje prie Naujosios perkėlos.

26 d. II etapas (10 val.): kelyje į Palangą (21,5 km). Startas ir finišas – netoli Romų gyvenvietės. III etapas (17 val.): Klaipėda – Palanga – Kretinga – Klaipėda (86 km). Startas ir finišas Klaipėdos dviračių treke.

27 d. IV etapas – žiedinės lentkynės (11 val.): Liepų g., Trilapio g., S.Daukanto g., Herkaus Manto g. Startas ir finišas – Herkaus Manto gatvėje (65 km).


Šiame straipsnyje: Auksinės koposdviratis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Netas

Netas portretas
Nu bet ar mieste reikia tokiomis nesamonemis uzsiimineti? koks skirtumas kur pedalius minti???

as

as portretas
tu tik dziaugis kad zmones sportuoja,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių