Klaipėdoje dėl pažeidimų sustabdyta kavinės „Kinrožė“ veikla

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, laikinai sustabdyta bendrovės „Kinrožė“ kavinės (Naikupės g. 14-3, Klaipėda) veikla. Sprendimas priimtas po to, kai gavus vartotojo skundą, Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrino šią viešojo maitinimo įstaigą.

Patikrinimo metu kavinės maisto tvarkymo patalpos, įrenginiai ir inventorius buvo nešvarūs, netinkamai, ne pagal technologinį planą išdėstyta įranga, nuotekų drenažo sistema buvo netvarkinga – užsikimšę nubėgimo trapai grindyse, plautuvėse sunkiai nubėgo vanduo, nebuvo higienos priemonių darbuotojams nusiplauti rankas.

Neįmanoma buvo nustatyti kai kurių produktų atsekamumo, rasta maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais, kai kurių jau buvo pakitusios juslinės savybės – sklido nemalonus gedimo kvapas. Trūko gaminamų patiekalų receptūrų ir technologinių aprašymų. Šaldytuve greta vieni kitų buvo laikomi gatavi ir termiškai neapdoroti maisto produktai, tuo sudarant sąlygas atsirasti kryžminei taršai. Greitai gendantys maisto produktai buvo laikomi netinkamoje temperatūroje. Nebuvo pildomi savikontrolės sistemos dokumentai, kai kurie darbuotojai dirbo nepasitikr inę sveikatos.

Klaipėdos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba dėl nustatytų pasikartojančių pažeidimų, priėmė griežtą sprendimą – laikinai sustabdyti šios viešojo maitinimo įmonės veiklą.

Įmonės savininkams nurodyta saugiai sunaikinti nekokybiškus maisto produktus (apie 18 kg), atlikti generalinį patalpų valymą ir dezinfekavimą.

Kavinė "Kinrožė” galės vėl maitinti žmones tik po pakartotino patikrinimo, įsitikinus, kad pašalinti visi trūkumai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angelija

Angelija portretas
Šioje arklidėje valgo daugumoj šiame rajone dirbantys žmogeliai,kurie neturi galimybių išvažiuoti kur toliau.Tai ponia savininkė ,ten tiek užkietėjus,arba nusipirkus tokį galinga stogą,kad daro ką nori ir kaip nori. .Atėjęs papietauti, pasijauti kaip labdaros valgyklėlėje. Pavzd. .Bulvių šiandien mažai,gausi tik dvi skilteles,Sriuboj atrasta metalinė šveistuko atplaiša,na ir kas čia tokio? Cepelinai pajuodę,iš vakarykščių tarkių, normalu. .Deda ponia perplyšusius sudraskytus cepelinus, nors jie visai jau nekokybiški.Faršas,įdėtas į cepelinus yra buvęs ne karą su nemaloniu kvapu. .Duona dažniausiai būna kelių dienų sumaišyta ir kam koks gabaliukas papuls. Važiuoja vet .tarnybos,tikrina,nubaudžia ir leidžia vėl tą patį daryti.Tai gal tikrinkit kas tris dienas ir jei nedaro išvadų,uždarykite šią įstaiga.Gal atsiras,kas normaliai pamaitins ir ten dirbančius žmones.

i

i portretas
Kiekvienais metais šios kavinės-kulinarijos veikla yra stabdoma. Tai kodėl iki šiol ši įstaiga vis dar nėra po "padidinamuoju stiklu"? Nejaugi valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba savo darbą atlieka tik gavusi skundą?

jonas

jonas portretas
As suprantu ..kaip sunku siuo metu dirbt maitinimo srityje,kai darbuotojai ziuri pro pirstus ir tik nori gaut,o neuzdirbt algas,juk seimininkui ir taip atsirada ivairiu reikalu,tai turi stengtis ir kolektyvas,o skundikai pabandykite patys kuom nors uzsiimti rimciau ,ikurti maitinimo imone ir suprasite ,kaip vet reikalavimai veikia ir kokie jie yra,tada pakalbesime.Sekmes ,greiciau atsidarykite.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių