Klaipėdoje – Dragūnų bataliono iškilmės

Dragūnų batalionas iškilmingai paminėjo 25-ąsias įkūrimo metines. Jubiliejinės rikiuotės Teatro aikštėje metu ne tik skambėjo sveikinimai bei šventinės salvės, bet ir įvyko kovinės vėliavos perdavimas naujam bataliono vadui.

Minėjo sukaktį

Lietuvos Kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ LDK Butigeidžio dragūnų batalionas buvo įkurtas 1992 m. liepos 19-ąją, todėl trečiadienį mieste iškilmingai paminėtos 25-osios įkūrimo metinės.

Ryte Klaipėdos Šv. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje buvo laikomos mišios, o po jų nusidriekė iškilmingos eitynės Teatro aikštės link.

Prieš vidurdienį miesto širdį papuošė šventinė bataliono rikiuotė, skambėjo kariuomenės, miesto valdžios atstovų sveikinimai, istorinio pabūklo salvės.

Įteikė vėliavą

Rikiuotės metu įvyko ir Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ LDK Butigeidžio dragūnų bataliono kovinės vėliavos perdavimas naujam bataliono vadui majorui Arnoldui Vasiliauskui.

Naujasis vadas sveikino batalioną su garbinga sukaktimi ir žadėjo būti griežtu, bet teisingu vadu.

A.Vasiliauskas prisiminė, kad jam dar būnant kariūnu teko šiame batalione atlikti praktiką, tad teko ir pažinti pirmąjį bataliono vadą bei nuo pat pirmųjų bataliono dienų tarnavusius karius, stebėti batalionui svarbias tuo metu vykusias ceremonijas, tradicijas.

„Tai yra garbingas, senas tradicijas turintis batalionas, kuris nuo nepriklausomybės atkūrimo laikų garbingai tarnauja Lietuvai, padeda visuomenei. Žinoma, prireikus mums padeda ir visuomenė, bendradarbiaujame su visomis institucijomis, kurios yra Klaipėdos mieste, Klaipėdos rajone ir visoje Lietuvoje“, – pabrėžė majoras.

Bataliono vadas teigė, jog jo tikslas – profesionalūs batalione tarnaujantys kariai, tai, kad kariai būtų įgudę atlikti jiems patikėtas užduotis bei būtų aukštos dvasios.

Sulauks šauktinių

Anot dabartinio bataliono vado, šiuo metu Dragūnų batalione yra apie 300 karių.

„Nuo rugpjūčio 1 d. į mūsų batalioną ateina daugiau nei 600 karių. Tai bus didžiausias batalionas Lietuvos kariuomenėje šiuo metu. Yra tikrai didelė garbė gauti tiek šauktinių karių ir parengti juos šalies gynybai bei kitų užduočių vykdymui“, – dėstė A.Vasiliauskas.

Majoro teigimu, šiuo metu batalionas tarptautinėse operacijose nedalyvauja, tačiau kariai ruošiasi ir artimiausiu metu išvyks į tarptautinę operaciją Ukrainoje, kur mokys Ukrainos karius atlikti įvairias užduotis.

Išskirtinis bruožas – patirtis

Lietuvos Kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadas pulkininkas Artūras Radvilas pastebėjo, kad Dragūnų batalionas išskirtinis ir tuo, kad yra Klaipėdoje, mat visi kiti daliniai yra įkurti mažesniuose miestuose ar priemiesčiuose.

Pastebima, kad šiam kariniam vienetui, ne kartą teko keisti savo funkcijas, tad kariams teko įgyti daugiau ir įvairesnės patirties nei kitų vienetų.

Anot A.Radvilo, dar vienas bataliono išskirtinumas tai, kad jis pirmasis pradėjo darbą su šauktiniais ir yra pirmasis, kuris netrukus sulauks tokio gausaus būrio šauktinių.

Geriausia vieta tarnauti

Vyresnis seržantas Ričardas Grigalauskis pasakojo Dragūnų batalionui priklausantis jau beveik 25 metus.

Jis prisiminė, kad anuomet patekti į šį batalioną nebuvo lengva.

„Pačioje pradžioje mes buvome vedami tik patriotizmo. Tarnavome vien dė to, kad kažkam reikia tarnauti, stoti už Lietuvą. Būdavo ir taip, kad anais laikais pinigų pritrūkdavo ir mums atlyginimą  mokėjo netgi maistu. Buvo sunku, ėjome į priekį, bet negalvojome apie sunkumus“, – pasakojo E.Grigalauskis.

R.Grigalauskis neslėpė, jog dabar tarnauti kariuomenėje – tikrai malonu.

„Žinoma, Dragūnų batalione – geriausia tarnauti“, – patikino vyresnysis seržantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista ?

Keista ? portretas
O visose foto niekur nematyti pirmosios MPB "Žemaitija " vado veido.O gaila.

komentatorius

komentatorius portretas
Na jei saudom is patranku Andrzej Tadeusz Bonawentura Kościuszko,tai gal ir paminkla pas mus pastatykim.Prie ko Lietuvos Kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ LDK Butigeidžio dragūnų batalionas.....!!??
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių