Klaipėdoje duris atvėrė Tautinių kultūrų centras

Klaipėdoje pradėjo veikti Tautinių kultūrų centras – pirmadienį jis buvo iškilmingai atidarytas.

„Tai tikri Klaipėdoje esančių tautinių mažumų namai, kurie daugelį metų buvo tik svajonė, tačiau galiausiai tapo realybe“, - atidarymo šventėje kalbėjo Tautinių kultūrų centro direktorė Jelena Butkevičienė.

Miesto taryba dar prieš kelerius metus nusprendė steigti naują biudžetinę įstaigą – Klaipėdos tautinių kultūrų centrą.

Politikų sprendimu, šiai įstaigai buvo skirtas buvusios vyninės „Metų laikai“ pastatas Skulptūrų parke. Jis buvo nuniokotas gaisro, tačiau dabar jau nebelikę jokių nelaimės ženklų – pastatas rekonstruotas už maždaug milijoną litų.

Moderniai ir jaukiai įrengtame centre savo kampelį turės kiekviena Klaipėdoje veikianti tautinė mažuma, kurių yra apie 20.

Centre taip pat įrengta biblioteka, erdvi salė, kur galės vykti renginiai.

„Tikiu, jog centro veikla papildys uostamiesčio kultūrinį gyvenimą ir tinkamai atstovaus visų tautinių mažumų interesus“, - tvirtino J.Butkevičienė.

Idėja uostamiestyje įkurti Tautinių kultūrų centrą svarstyta dar nuo 2003-ųjų. Tai metais miesto taryba priėmė sprendimą tokį centrą kurti sykiu su Tautinių mažumų ir išeivijos departamentu. Parengtoje centro steigimo sutartyje buvo numatyta, jog savivaldybė suteiks patalpas, o departamentas duos pinigų jas pritaikyti tautinių mažumų namams. Įstaigos išlaikymo išlaidas buvo sutarta dalintis perpus.

Tačiau tokia sutartis taip ir nebuvo pasirašyta, o departamentas galiausiai buvo reorganizuotas. Todėl miesto taryba 2007 metais nusprendė savarankiškai įkurti Klaipėdos tautinių kultūrų centrą ir kasmet iš miesto biudžeto skirti po kelis šimtus tūkstančių litų jį išlaikyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
O šio centro direktorė- Jelena Butkevičienė- kieno žmona, marti ar šiaip gera pažįstama ar protežė?

gudas

gudas portretas
Dabar galės rusai, žydai ir kiti garsiai šaukti, kad lietuvisi skriaudžia tautines mažumas, nes visas sukišo į vieną mažą namelį.

gudui

gudui portretas
Nezinau kaip del musu, bet matau kad tave kazkas buvo gerokai sukises, nesigilinsiu kur, bet zmones supras :D Gal todel toks piktas?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių