Klaipėdoje eitynių su deglais neplanuoja

Uostamiestyje, skirtingai nei Vilniuje, jokios radikalios grupuotės leidimo eitynėms Vasario 16-osios proga savivaldybės neprašė, nes esą tokių darinių čia tiesiog nebėra. Tad šventės dieną Klaipėdoje provokacijų ar ekscesų tikimybė labai menka.

"Pasiimk deglą ir stok į bendraminčių gretas!" – tokiu šūkiu Vilniaus tautininkai pakvietė savo šalininkus į penktadienį jų organizuojamas eitynes su deglais nuo Aušros vartų iki Katedros aikštės, minint valstybės atkūrimo šimtmetį.

Kaip skelbiama tautininkų socialiniame tinkle, eitynėms užsiregistravo 158, o jomis susidomėjo dar apie 800 asmenų. Tačiau sostinės valdžia nesuderino šio pasirodymo. Tiesa, nemenka tikimybė, kad žmonės į jį gali susirinkti ir be savivaldybės leidimo.

Kur kas ramiau šiuo atžvilgiu Klaipėdoje. Pasak savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vyriausiojo specialisto Edvardo Šutino, kol kas prašymai rengti kokias nors panašias eitynes miesto atstovų nepasiekė.

"Vasario 16 d. Žvejų rūmai organizuoja tradicines eitynes nuo Marijos Taikos Karalienės bažnyčios iki Atgimimo aikštės. Žygiuos ir "Verdenės" mokykla, dar leidimas išduotas Paslaugų ir verslo mokyklos bei "Gabijos" progimnazijos eitynėms. Visos ugdymo įstaigos savo renginius organizuoja vasario 15 d. Jokių kitų prašymų nėra", – tikino E.Šutinas.

Esą, jei prie tų eitynių šlietųsi kažkokie neaiškūs asmenys su abejotina atributika, reikėtų kreiptis į policiją.

Prieš aštuonerius metus Vasario 16-osios eitynės neapsiėjo be incidento, tada keturi jauni klaipėdiečiai, nešęsi plakatus su muziejų eksponatų nuotraukomis, vaizduojančiomis saulės ženklą – svastiką, buvo palaikyti fašistuojančiais.

Vaikinai buvo teisiami už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą, tačiau teismas juos išteisino.

"Mūsų mieste tokio radikalizmo nėra. Buvo čia ta istorija, kai dalis jaunuolių bandė mėgdžioti ir šlietis prie kauniečių tautininkų, bet jiems nepavyko ir jie išsiskirstė. Gal liko kokie atskiri vienetai, bet kažkokios grupuotės tikrai nėra. Manyčiau, kad Vasario 16-ąją sutiksime ramiai", – įsitikinęs Klaipėdos tarybos narys, buvęs Valstybės saugumo departamento Klaipėdos padalinio vadovas Algirdas Grublys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
Klaipėdą valdo apsivogę liberastai , .todėl todėl ten tautininkams ne vieta ,tegu jie švenčia piderastų šventes ,šešioliktos divizijos metines ,,,sėkmės ,klaipėda ,miestas prie jūros ,bet be laivų ,,,,

Kirvis

Kirvis portretas
Kas per radikalios grupuotės? Radikalai yra tie, kurie tautos šventes švenčiančius žmones radikalais vadina. O gal iki šiol sovietmetis dar nesibaigė?

Anonimas

Anonimas portretas
Kitur svente su mandarinais.Lietuva tegul daro svente su bananais.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių