Klaipėdoje griaudėjo automobilių varikliai

Klaipėda baigė didžiųjų miesto švenčių maratoną, tačiau miestiečiams ir svečiams liūdėti nėra kada. Uostamiestyje šeštadienį vyko nemažai renginių bei reginių, vienas jų pritraukė būrio automobilių lenktynių mėgėjų dėmesį.

Dar prieš vidurdienį į pietinę miesto pusę traukė greičio mėgėjai. Minijos gatvė nuo sankryžos su Smiltelės gatve iki pat Jūrininkų prospekto buvo uždaryta įprastam eismui.

Artėjantys prie šios vietos jau iš tolo galėjo suprasti, kad čia vyksta traukos lenktynės – virš gatvės kilo balti dūmai, griaudėjo varikliai, sklido svylančios gumos tvaikas.

Arčiau Jūrininkų prospekto vairuotojai rungėsi automobilių traukos renginyje.

Arčiau Smiltelės vyko automobilių slalomo lenktynės. Jose registravosi dalyvauti apie 40 automobilių. Kai kurie lenktynių dalyviai dalinosi automobiliais su šeimos nariais arba draugais, tad dalyvių buvo daugiau nei mašinų.

Jau yra įprasta, kad greitai ir manevringai vairuoti geba ir mėgsta jauni vyrai. Tačiau slalomas parodė, kad tai daryti puikiai moka ir moterys, ir vaikai.

Nepilnamečiai prie vairo sėdo mūvėdami šalmus, šalia jų būtinai turėjo sėdėti suaugusieji. Įdomu, kad tarp mažųjų vairuotojų buvo ir mergaičių, jos įrodė, kad yra nė kiek ne mažiau drąsios ir moka greitai reaguoti į kliūtis.

Kai renginio vedėjai ėmėsi apdovanojimų ceremonijos, paaiškėjo, kad prizines vietas skirtingose kategorijose pelnė šeimų nariai – tėčiai, mamos ir vaikai.

Didesnioji dalis varžybose dalyvavusių automobilių buvo BMW ir „Honda“ markės mašinos, būta ir kitokių automobilių.

Varžybos užtruko iki vakaro.

Panašūs renginiai Klaipėdoje rengiami kasmet vis kitoje uostamiesčio vietoje. Greičio mėgėjai tikino, kad Klaipėdoje nėra vietos, kur būtų galima pasimokyti greito ir manevringo vairavimo. Gal todėl naktimis miesto gatvėse griaudėja automobilių varikliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėjimas

Stebėjimas portretas
Reikalingi straipsniai iš anksto prieš renginį, jog vyks Kai baigiasi tikrai per velu

jusu vardas

jusu vardas portretas
nesu girdejes kaip variklis griaudeja...

Liet.

Liet. portretas
Kas per pokstai su vaikais, jei mokintis vairuoti su artimu zmogumi gali nuo17
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių