Klaipėdoje gyvenamieji namai virsta biurais

Šiaurinėje miesto dalyje privačių namų kvartaluose įsikūrę klaipėdiečiai griebiasi už galvų – gyvenamieji rajonai virsta biurų ir įvairių įmonėlių kontorų Meka.

Šiaurinėje miesto dalyje privačių namų kvartaluose įsikūrę klaipėdiečiai griebiasi už galvų – gyvenamieji rajonai virsta biurų ir įvairių įmonėlių kontorų Meka.

Kvartalas dūsta nuo mašinų

Dienomis gyventojai dūsta nuo automobilių srautų, o siaurose privačių namų kvartalo gatvelėse nusidriekia didžiulės kelkraštyje sustatytų automobilių eilės.

"Situacija tikrai ne iš maloniųjų. Net ir nežinia, kas turėtų rūpintis tvarka tokiuose kvartaluose? Privatūs namai išnuomojami įstaigoms, įmonėms, kuriose dieną verda darbas", – pasakojo Miško kvartalo gyventoja.

Moteris jau kurį laiką stebi, kaip į nuosavuose namuose įsikūrusius biurus suvažiuoja darbuotojai.

"Kas rytą apie 7.30 val. prie tokių namų išsirikiuoja 5–6 mašinos. Dažniausiai tokie nuomojami namai kiemų neturi, savoje teritorijoje šie nuomininkai automobilių neturi kur laikyti. Tad palieka juos gatvėje. Visas kvartalas užgriozdintas. Šie automobiliai išvažiuoja tik vakare", – tikino moteris.

Siauroje gatvelėje tarnautojai mašinas palieka svetimų namų įvažose, užstato gyventojų vartus, automobiliai paliekami prie sankryžų, siauruose posūkiuose.

"Atvažiuoji prie savo namo, negali net į kiemą įvažiuoti. Gal reikėtų pasiūlyti miesto valdžiai, kad apmokestintų automobilių stovėjimą tokiose vietose, tegul pastato stovos skaitiklius, gal bent nauda miesto biudžetui bus?" – pasiūlė gyventoja.

Moters teigimu, Miško kvartalo gyventojai mėgino kalbėtis su atvykėliais vairuotojais, tačiau diskusijomis tvarkos vietiniams nepavyko pasiekti.

Tegul keičia paskirtį

Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius tikino, kad iš tiesų šiame kvartale vyrauja vienbučiai gyvenamieji namai, o juos reikia naudoti pagal paskirtį.

"Biurams turi būti naudojamos administracinės paskirties patalpos, o ne gyvenamosios paskirties namai. Reikėtų pasidomėti, ar visas pastatas naudojamas kaip administracinės patalpos? Gal tik pusė namo naudojama kitai paskirčiai", – paaiškino G.Pocius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visiems aišku

visiems aišku portretas
kad labiausiai kompetensijos truksta Pociui, bet.... kai ranka plaukuota stumdo tai niekam kompetencijos ir nereikia

Sima

Sima portretas
Važiuokit gyventi į centrą...Cirkas be pinigų -:)))

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Tai nesupratau ,iš pirmo komentaro galima daryti išvada ,kad jei toje gatveje stovetu vieno aukšto troba ir butu siaura gatvele,tai skambetu kaip ižeidimas?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių