Klaipėdoje į atsargą išlydėti pirmieji šauktiniai

Šeštadienį Klaipėda švenčia kelias šventes. Prieš vidurdienį pagrindinėje uostamiesčio Atgimimo aikštėje oficialiai tarnybą baigė pusė tūkstančio Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono pirmųjų šauktinių.

Minia žmonių laukė atžygiuojančių į aikštę karių.

Visi pirmojo šaukimo šauktiniai atėjo tarnauti savo noru. Šeštadienį jie tapo rezervo kariais. Tiesa, 120 jų liko kariuomenėje siekti karinės karjeros.

Į Klaipėdą pasveikinti tarnybą baigusių šauktinių atvyko ne tik jų artimieji, bet ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, karius pasveikino ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

„Gerbiamieji, kai atėjote prieš devynis mėnesius, aplankiau jus tikėdama, kad jūsų apsisprendimas eiti savanoriais ir mokytis ginti Tėvynę yra mums visiems labai svarbus. Didžiuojuosi, kad beveik visi išlaikėte išbandymą ir tapote tikrais kariais, kuriais Lietuvos žmonės gali pasitikėti, kuriais visi didžiuojamės. Išbandymus iki paskutinės dienos išlaikė 19 merginų. Mūsų, kaip ir daugelio šalių kariuomenė tampa mišria. Tik tada, kai kariai myli tėvynę ir yra pasiryžę, jeigu reikės, dėl jos aukotis, tik tada, kai tokius karius palaiko visuomenė, kai ja pasitikima, valstybė yra stipti. Tada ir priešas žino, kad geriau čia neiti. Buvote pirmieji, todėl jūsų pavyzdys labai svarbus. Dėkoju visiems jūsų artimiesiems, kurie palaikė jūsų norą ir pasiryžimą ateiti tarnauti. Sveikinu ir tuos, kurie pasiryžote likti kariuomenėje ir toliau bei mokytis karinių mokslų“, - sveikino karius šalies prezidentė D.Grybauskaitė.

Sveikinimo kalbas sakė ir kiti garbūs svečiai.

Po iškilmių D. Grybauskaitė kalbėjosi bei fotografavosi su tarnybą baigusiais šauktiniais, apžiūrėjo karinės technikos ir ginklų ekspoziciją, pasižvalgė po senamiesčio gatveles, kur vidurdienį prasidėjo Gatvės muzikos dienos renginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sakė ka

Sakė ka portretas
vakar Nezabitauskas amerikosams tep i sikna lindo ka jo meksta bereta kazkurio sikinej ir liko.Dabar ano i Tvarteli neisileis:D)

Nojus

Nojus portretas
Tikrai, vaizdas puikus- esame verti turėti tikrą, ne popierinę kariuomenę. Tik žiūrint į kai kuriuos karius profesionalus, galvoju, kaip jie fizinio pasirengimo testus išlaiko? O šio karinio orkestro muzikantus kas ar mokė elgsenos rikiuotėje pagrindų? Nekalbant jau apie jų išvaizdą...

Nezabitauskas už NATO

Nezabitauskas už NATO portretas
Bambalinis žemaiti, o kas tave į Klaipėdą kvietė? Jau pardavei kiaušinius? Tai gali grįžti į savo Bliūdsukius!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių