Klaipėdoje įamžins kariuomenės šimtmetį

Minint Lietuvos valstybės ir kariuomenės šimtmetį, valdininkai nutarė kariuomenės ženklą pastatyti Šiaurės rage. Kur atsiras karininkų uostamiesčiui dovanotas stiebas su istorine vėliava, vis dar neaišku.

Klaipėdos savivaldybėje vyko Miesto įvaizdžio komisijos posėdis, kuriame tartasi dėl kariuomenės ženklo, paminklo-skulptūros "Laimės žiburys" ir 16 metrų ilgio stiebo su istorine vėliava įrengimo uostamiestyje.

Netrukus Šiaurės rage atsiras Lietuvos kariuomenės ženklas, o Klaipėdoje plazdės istorinė vėliava. Nepritarta tik dėl skulptūros-paminklo "Laimės žiburys" statymo Jono kalnelyje.

Anot komisijos nario, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus Jono Genio, skulptūrą pasiūlyta statyti teritorijoje, kurioje anksčiau veikė miesto gynybiniai įtvirtinimai. Ši vieta yra įtraukta į Kultūros paveldo objektų sąrašą.

"Meniniai sprendimai šioje teritorijoje negali būti vystomi", – teigė J.Genys.

Galvos skausmu komisijos nariams tapo Lietuvos valstybės atkūrimo ir kariuomenės šimtmečio proga karininkų dovanoto stiebo su istorine vėliava likimas.

Jau kurį laiką nesutariama, kurioje miesto dalyje turėtų plazdėti vėliava.

"Pirmiausia vėliavą buvo planuota kabinti M.Mažvydo alėjoje, tačiau ši vieta neatspindi tikrosios kariuomenės istorijos. Mano manymu, ji turėtų plevėsuoti Klaipėdos universiteto aikštėje, kur anksčiau veikė kariuomenės bazė", – kalbėjo J.Genys.

Šiam siūlymui ne kartą viešai pritarė ir miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Galutinį sprendimą tikimasi priimti iki Lietuvos kariuomenės dienos minėjimo – lapkričio 23 d.

Diskusijų nekilo dėl siūlymo Lietuvos kariuomenės ženklą įrengti Šiaurės rage.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to kokie mes rastingi ,kaliningrad

to kokie mes rastingi ,kaliningrad portretas
matosi,ka baiget,kad 1940-1990 komuniaku valdymo laikotarpi priskiriat prie LR nepriklausomybes.Klaipeda tai aisku kieno buvo,gal nepradekim toliau aiskintis o tai neuzteks to issilavinimo dikusijai.Kokie tolimesni metai..???!!

kokie mes rastingi ,kaliningrad,

kokie mes rastingi ,kaliningrad, portretas
matosi ,kad studentas,tik kokia mokykla baige,kaliningrado,o pries tai kieno buvo klaipeda ,nu ir studentija ,o tolimesnius metus neiveizi ,,,studenciok,,,

studentas

studentas portretas
Egle Jurevičiūte,gal reiktu pirma perskaityti ka paraset,poto spausdinti.Minint Lietuvos valstybės ir kariuomenės šimtmetį,is kur simtmetis?1918-40 = 22 metai,1991-2018 =27 metai.22+27=49 metai..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių