Klaipėdoje ieškoma patalpų Bendrajam pagalbos centrui

Klaipėdos miesto savivaldybė neatsisako planų padėti steigti pagalbos centrą, priimsiantį gyventojų pagalbos skambučius ir prašymus bendruoju numeriu 112.

Centras bus steigiamas ne Telšiuose, bet Klaipėdoje. Tai pažadėjo antradienį savivaldybėje apsilankę ir su miesto vadovais susitikę Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) bei Klaipėdos miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vadovai. 

Klaipėdos miesto savivaldybė yra pasiūliusi departamentui kartu statyti pastatą, kuriame įsikurtų ne tik pagalbos centras, bet ir savivaldybės archyvas bei Ekstremalių situacijų valdymo centras.

Tačiau pirmiausiai nutarta abiejų pusių bendradarbiavimą įteisinti jungtinės veiklos sutartimi, kurią artimiausiu metu kartu parengs savivaldybės bei departamento teisės specialistai.

Kol kas nėra galutinai nuspręsta, kur įsikurs bendrasis pagalbos centras. Labiausiai tikėtina, kad jo pastatas iškils savivaldybei priklausiančiame sklype Dubysos gatvėje. Tačiau šiandien miesto vadovai pasiūlė svečiams apžiūrėti ir kitas patalpas - Giruliuose (dabartinė Melnragės ir Girulių seniūnijos būstinė), J.Janonio bei S.Daukanto gatvėse.

Pasirašius jungtinės veiklos sutartį bus pradėtas rengti techninis projektas pasirinktų patalpų rekonstrukcijai arba naujojo pastato statybai. Ji bus vykdoma savivaldybės lėšomis.

Būsimajam pagalbos centrui prireiks ne mažesnio nei 620 kv. m ploto patalpų. Jis aptarnaus visos Klaipėdos apskrities gyventojus. Centre bus sukurta apie 200 naujų darbo vietų.


Šiame straipsnyje: pagalbos centraspatalpos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių