Klaipėdoje išdalijo pirmuosius sportininkų krepšelius

Klaipėdoje skaičiuojami pirmieji sporto reformos rezultatai. Šiuo metu pasirašomos sutartys su sporto klubais, kurie gaus sportininko krepšelį. Savivaldybės paramą gaus 17 sporto klubų, bet yra ir tokių, kurie liko be pinigų.

Praėjusiais metais pradėtos sporto reformos iniciatoriai kėlė kelis tikslus. Siekta padidinti sportuojančių vaikų skaičių, didinti iš miesto biudžeto finansuojamų sporto šakų įvairovę.

Šiomis dienomis jau pasirašomos sutartys su sporto klubais, kurie teikė paraišką. Jie gaus pinigų tiek, kiek prisikvies sportuoti vaikų.

Šiais metais paraiškas finansavimui gauti pateikė 18 organizacijų iš 14 sporto šakų, o finansavimą gaus 17.

„Labiau akcentuojamas ne meistriškumas, o pats sportas ir sveikatingumas“, – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Skaičiuojama, kad jaunųjų sportininkų, gaunančių biudžetinį finansavimą, jau yra du kartus daugiau nei jų buvo, kai vaikai lankė biudžetines įstaigas.

„Skyrę pinigus sporto klubams susidursime ir su keliomis problemomis. Visiems žinoma, kad yra vaikų, kurie nelanko sporto įstaigos, nors sąrašuose įrašyti“, – pabrėžė Ugdymo ir kultūros departamento vadovė.

Todėl sporto klubai bus tikrinami, ar iš tiesų sąrašuose esantys vaikai lanko užsiėmimus.

„Kitais metais bus įvestas elektroninis moksleivio bilietas, todėl apskaita ir kontrolė taps žymiai paprastesnė“, – naujovę pristatė N.Laužikienė.

Daugiausia lėšų gaus kovos menų, teniso ir krepšinio sporto klubai. Klaipėdos karatė kiokušin klubui „Shodan“ skirta beveik 90 tūkst., Klaipėdos teniso akademijai – daugiau nei 65 tūkst., Klaipėdos krepšinio mokyklai – daugiau nei 63 tūkst. litų.

Vieno sportininko krepšelio dydis siekia 65–80 litų per mėnesį.

Nors iki kitų mokslo metų 17 sporto klubų bus išdalyta daugiau nei 565 tūkst. litų, keli uostamiesčio klubai liko be finansavimo. Reikalavimų neatitiko Orientavimosi sporto klubo teikta paraiška.

„Paraiškoje nebuvo pateikta įrodančių dokumentų, kad vaikus ugdo reikiamą kvalifikaciją ir licenciją turintys treneriai“, – aiškino N.Laužikienė.

Iš viso per metus sportininko krepšeliui finansuoti bus skirta 740 tūkst. litų. Lėšos bus skirstomos du kartus.

Dabar iki rugsėjo pabaigos iš viso klubams skiriama 565 tūkst. litų, prasidėjus spaliui bus išskirstyta likusi suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nereikalinga ateitis

nereikalinga ateitis  portretas
baisu, kokiomis sąlygomis dirba treneriai .Tai yra valdžios nusikaltimas .Jaunimas išvažiuos , nes ir vaikai maži supranta , kad jie nereikalingi .

jmb

jmb portretas
Nepulkit ant miesto valdžios, jie teisūs tiesiog dėl to, kad teisūs. Bent jau taip patys mano. O kad jų teisumo ieškoti reikia tik jų kišenėse, tai jau kitas reikalas, ir to žinoti niekam nereikia. tačiau tai tik mano nuomonė. :)

No liberalism - pratesimas

No liberalism - pratesimas portretas
Atsimerkite, savivaldybės ponai, liberalai ar dar kaip. Kiek vaikų lanko gimnastiką, apsilankykite per treniruotę, netelpa į salę. Negalima jų taip palikti ir ignoruoti, tai mūsų Klaipėdos miesto ateitis. Netraumuokime vaikų, nes nuo inventoriaus patikimumo didele dalimi priklauso traumų skaičius. Sudarykite savivaldybės komisją šioms sąlygoms ištirti. Reforma dėl reformos, bet ne dėl vaikų ir jų rezultatų. Investuokime į vaikų ir sportuojančių saugumą.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių