Klaipėdoje iškils nauja biblioteka

Uostamiestyje ketinama imtis modernaus bendruomenės centro-bibliotekos projektuotojų paieškų. Nuspręsta skelbti architektūrinio projekto konkursą, todėl, renkant geriausią idėją, kuri bus įgyvendinta, savo nuomonę galės pareikšti ir visuomenė.

Skirs premijas

Klaipėdoje rengiamasi pietinėje miesto dalyje iškilsiančio naujos bibliotekos pastato, kuriame būtų ir modernus bendruomenės centras, statyboms. Netrukus ketinama pradėti objekto projektuotojų paieškas.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, jau nuspręsta, kad naujo modernaus objekto statyboms bus skelbiamas architektūrinio projekto konkursas.

Pagal nustatytas sąlygas konkurse gali dalyvauti visi projektuotojai bei architektai ir teikti savo idėjas.

Trims geriausiai įvertintoms idėjoms bus skiriamos premijos, o su pirmąją vietą užėmusio pasiūlymo autoriumi bus vykdomos derybos bei įgyvendinamas jo pateiktas pastato projektas.

Įtrauks visuomenę

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja pripažino, kad uostamiesčio savivaldybė neturi itin daug praktikos įgyvendindama tokius projektus. Tačiau šįkart nuspręsta eiti keliu, leidžiančiu ieškoti geriausio varianto, kaip galima labiau įsitraukiant ir bendruomenei.

"Mes daugiau eidavome techninio projekto rengimo konkurso keliu, kai buvo skelbiamas ekonominio naudingumo konkursas, tačiau visuomenė nepamatydavo visų projektinių pasiūlymų, kurie dalyvaudavo konkurse. Gyventojams būdavo pristatomas tik laimėjęs projektas. Šįkart visuomenė galės susipažinti su visais konkurse dalyvaujančiais projektais, tačiau nematys autorių. Žmonės tiesiog balsuos už pačią idėją", – paaiškino E.Mantulova.

Projektuotojų parengti pasiūlymai bus eksponuojami viešai. Gyventojai galės su jais susipažinti bei pareikšti savo nuomonę. Žmones konsultuos ir šios srities specialistai.

Veiks ne tik biblioteka

Rengiantis formuluoti konkurso užduotis, jau išklausyti ir bibliotekos atstovų poreikiai. Juos bandoma pritaikyti pastatui, kuriame veiktų ne tik biblioteka, bet ir multifunkcis bendruomenės centras.

Pasak E.Mantulovos, naujajame statinyje galėtų atsirasti erdvės, kur žmonės leistų laiką, susitiktų bendruomenės, vyktų įvairūs renginiai, būtų rodomi filmai.

Išgryninti poreikius bei suformuoti konkurso užduotį ketinama per mėnesį. Tuomet ir būtų paskelbtas konkursas.

"Greičiau nei per pusę metų paties projekto konkurso laimėtojo tikėtis neturėtume", – teigė E.Mantulova.

Jeigu projekto konkursas vyks sklandžiai, 2018-aisiais planuojama parengti pastato projektą, o objekto statybos galėtų vykti 2019–2021 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
geriau Simonaitytes bibliotekos darbo laika nustatytu visai parai, nes mokytis joje galima tik kai vyksta paskaitos...

JB

JB portretas
Galima tiksliau, kurioje vietoje planuojama? Nes pietinėje miesto dalyje daug laisvos vietos.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių